Rovaniemen Keskuskentän remontti sai yllättävää lisävauhtia maanantaina. Vauhtia saattoi potkia Rovaniemen Palloseuran cup-mestaruus ja tulevat europelit, sillä Rovaniemen kaupunginvaltuusto siunasi maanantain budjettikokouksessaan Keskuskentän remontin loppuunsaattamisen, vaikka se ei alkuperäisessä budjettiesityksessä ollutkaan.

Uuden pääkatsomon ja sosiaalitilojen rakentaminen aloitetaan ensi vuonna ja töiden pitäisi olla valmiina keväällä 2015. Uusi Keskuskenttä olisi näin ollen käytössä kaudella 2015. Urakan toteuttaa kaupungin omistama Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy.

– Tämä on todella iso asia. Pitkään venynyt Keskuskentän perusparannus saatetaan viimein loppuun. Valtuusto hyväksyi yksimielisesti kaupunginhallituksen esityksen, kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Juhani Juuruspolvi kertoo RoPS:n kotisivuilla.

Seuraavaksi remonttihankkeessa on edessä tarveselvityksen päivitys. Tarveselvityksessä on tiettävästi kolme eri vaihtoehtoa. Vaihtoehdot ovat supistettuja versioita arkkitehtikilpailun voittaneesta Railo-ehdotuksesta.

Kaikissa vaihtoehdoissa katettu katsomo rakennetaan kahteen kerrokseen, ja katsomoiden välisessä välikerroksessa on kuuluttamo ja mahdollisesti lehdistötilat. Laajimmassa vaihtoehdossa kuppi-istuimia on noin 2000, keskimmäisessä 1500 ja suppeimmassa 1245.

Suurimmalla katsomolla toteutettuna koko loppuremontin kustannusarvio sosiaalitiloineen on noin viisi miljoonaa euroa, keskimmäisen reilut neljä miljoonaa ja pienimmän noin kolme miljoonaa. Lopullinen päätös toimeenpantavasta vaihtoehdosta tehdään jäljempänä.