Pohjakuvat: Juha Tamminen

Veikkausliiga - kausi 2020

Veikkausliigan kauden 2020 käynnistyminen on siirtynyt koronvirustilanteen takia kesäkuulle.

Sarjan otteluohjelma tehdään uusiksi. Tältä sivulta löydät tuoreimmat liigauutiset. Kauden käynnistyessä löydät tältä sivulta sarjataulukon ja tulokset. Lisäksi lisäämme tälle sivulle kauden 2020 ennakkopaketin, kun se valmistuu.   

Sisällysluettelo

Katso myös:

Veikkausliigauutiset

Jalkapalloilijat ruokkivat nälkäisiä suita koronakriisin keskellä – niin meillä kuin muuallakin

Koronaviruspandemia riehuu maailmalla ja koettelee ankarasti myös suomalaista yhteiskuntaa. Virustartuntoja on todennettu Suomessa jo toistatuhatta, ja sunnuntai-iltaan mennessä tauti oli vaatinut 11 ihmisen hengen. Valtiovalta...

Yksi kaikkien aikojen hauskimmista lehdistötilaisuuksista nostettiin esiin Viaplay Sport Livessä – Pasi Rautiainen repesi...

Moni saattaa vielä muistaa hatarasti Veikkausliigan kauden 2009. HJK juhli kauden päätteeksi mestaruutta. Kyseisen kauden aikana nähtiin myös yksi suomalaisen jalkapallohistorian koomisimmista lehdistötilaisuuksista, kun...

Jani Honkavaara halusi Keith Armstrongin SJK:hon – myös pelaajien asema huolestuttaa koronakriisin keskellä: ”Ei...

SJK:n tuore päävalmentaja Jani Honkavaara kertoi Veikkausliiga ja Naisten liiga -podcastissa, että hän yritti saada viime vuoden aisaparinsa Keith Armstrongin Seinäjoelle, mutta ei onnistunut. Honkavaara...

Veikkausliigan otteluohjelma kaudella 2020

Seuraa SuomiFutis.comia Instagramissa!
SuomiFutis.com seuraa tarkkaan Veikkausliigaa koko kauden.
 • Koronavirustilanteen vuoksi Veikkausliigan käynnistyminen siirrettiin kesäkuulle.
 • Uutta otteluohjelmaa suunnitellaan parhaillaan.

Mestaruus- ja Haastajasarja.

Eurolopputurnaus

Eurofinaali

Veikkausliigan sarjajärjestelmä kaudella 2020

Kauden 2020 sarjajärjestelmän pitäisi pitkälti pohjautua kauden 2019 järjestelmään, jossa pelattiin runkosarja ja loppusarjat. Koronavirustilanteen vuoksi kauden alkua on lykätty kesäkuulle. Veikkausliiga tiedotti, että se pyrkii silti noudattamaan kauden 2019 sarjajärjestelmää ylä- ja alaloppusarjoineen.

Runkosarjan jälkeen kuusi parasta joukkuetta etenee Mestaruussarjaan, ja kuusi huonointa Haastajasarjaan. Runkosarjassa jokainen joukkue kohtaa toisensa kahdesti, kotonaan ja vieraissa. Jatkosarjoissa pelataan kertaalleen jokaista vastaan (yhteensä viisi ottelua). Paremmin sijoittuneet saavat yhden kotiottelun enemmän.

Mestaruussarjan voittaja kruunataan Veikkausliigan mestariksi ja lunastaa paikan Mestarien liigan karsintoihin kesälle 2021. Hopealle sijoittunut lunastaa paikan Eurooppa-liigan karsintoihin kesälle 2021. Kolmanneksi sijoittunut etenee Eurofinaaliin, jonka voittaja nappaa Eurooppa-liigan karsintapaikan. Kolmas Eurooppa-liigan karsintapaikka menee vuoden 2020 Suomen Cupin voittajalle.

Voit lukea lisää otteluohjelmasta ja sarjajärjestelmästä TÄSTÄ LINKISTÄ.

Joukkueet kaudella 2020

 • KuPS, Kuopio
 • FC Inter, Turku
 • FC Honka, Espoo
 • Ilves, Tampere
 • HJK, Helsinki
 • IFK Mariehamn, Maarianhamina
 • HIFK, Helsinki
 • FC Lahti, Lahti
 • SJK, Seinäjoki
 • RoPS, Rovaniemi
 • FC Haka, Valkeakoski
 • TPS, Turku

Veikkausliigan kauden 2020 ennakkopaketti

SuomiFutis-sivuston ennakkopakettiin sisältyy joukkue-ennakot ja TOP-listaukset. Lisäksi luvassa kautta ennakoivia artikkeleja, haastatteluja sekä näkökulmia. Ennakko valmistunee maalis-huhtikuun aikana. Tarkempi aikataulu tiedotetaan heti, kun aikataulut varmistuvat.

Veikkausliigan joukkue-ennakot

SuomiFutis-sivuston toimitus arvioi joukkueiden loppusijoitukset, joiden mukaan joukkue-ennakot julkaistaan käänteisessä järjestyksessä. Joukkue-ennakot ilmestyvät myöhemmin, ja julkaisuaikataulu tiedotetaan heti, kun aikataulu on selvillä.

Veikkausliigan TOP-listaukset

Arvioimme ennen kauden alkua pelipaikkojen parhaat TOP-listauksina. Sen lisäksi luvassa on muitakin listauksia, kuten tulevan kauden flopit.