Pohjakuvat: Juha Tamminen

Veikkausliiga - kausi 2020

Veikkausliigan kausi 2020 pelataan 1.7.-21.11. 

Sarjan otteluohjelma tehdään uusiksi. Tältä sivulta löydät tuoreimmat liigauutiset. Kauden käynnistyessä löydät tältä sivulta sarjataulukon ja tulokset. Lisäksi lisäämme tälle sivulle kauden 2020 ennakkopaketin, kun se valmistuu.   

Sisällysluettelo

Katso myös:

Veikkausliigauutiset

FC Haka vahvistuu päävalmentajan pojalla – ”Tuntuu oikealta askeleelta”

FC Haka tiedottaa kotisivuillaan tehneensä kauden 2020 kattavan sopimuksen keskikenttäpelaaja Maximus Tainion kanssa. Sunnuntaina 19 vuotta täyttänyt Tainio siirtyy Valkeakoskelle Tottenham Hotspurin organisaatiosta. Tainion sopimus Tottenhamin kanssa oli...

Entinen AS Roman teinitähti kuoli sydänkohtaukseen vain 21-vuotiaana – piipahti vuonna 2017 testissä Suomessa

Romanian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa Clujta edustanut Joseph Bouasse Perfection on kuollut, kertoo italialaislehdet. Bouasse tuli tunnetuksi, kun hän nousi vain 18-vuotiaana AS Roman...

Manchester United, Juventus, PSG, Barcelona sekä Suomesta SJK ovat mukana tärkeässä kampanjassa – Euroopassa...

25.5. on omistettu kadonneille lapsille. Kansainvälisenä kadonneiden lasten päivänä on tarkoitus levittää tietoutta muun muassa lapsikaappauksista. Mukaan ovat lähteneet maailman suurimmat jalkapalloseurat, kuten Manchester...

Veikkausliigan otteluohjelma kaudella 2020

Seuraa SuomiFutis.comia Instagramissa!
SuomiFutis.com seuraa tarkkaan Veikkausliigaa koko kauden.

Veikkausliiga käynnistyy 1. heinäkuuta ja päätöskierros pelataan 21. marraskuuta. Sarja pelataan kaksinkertaisena, jonka jälkeen pelataan vielä ylä- ja alaloppusarjat. Yhteensä jokaiselle joukkueelle tulee 27 ottelua. Eurolopputurnaus jää kuitenkin ohjelmasta pois.

 • Uutta otteluohjelmaa suunnitellaan parhaillaan.

Mestaruus- ja Haastajasarja.

Eurolopputurnaus

Eurolopputurnausta ei pelata kaudella 2020. Eikä näin ollen myöskään Eurofinaalia.

Eurofinaali

Veikkausliigan sarjajärjestelmä kaudella 2020

Kauden 2020 sarjajärjestelmän pitäisi pitkälti pohjautua kauden 2019 järjestelmään, jossa pelattiin runkosarja ja loppusarjat. Koronavirustilanteen vuoksi kauden alkua lykättiin, ja kausi käynnistyy vasta 1. heinäkuuta. Kaudella 2020 pelataan ylä- ja alaloppusarjat, mutta eurolopputurnausta ei pelata. Europaikkojen jakaminen on vielä auki

Runkosarjan jälkeen kuusi parasta joukkuetta etenee Mestaruussarjaan, ja kuusi huonointa Haastajasarjaan. Runkosarjassa jokainen joukkue kohtaa toisensa kahdesti, kotonaan ja vieraissa. Jatkosarjoissa pelataan kertaalleen jokaista vastaan (yhteensä viisi ottelua). Paremmin sijoittuneet saavat yhden kotiottelun enemmän.

Mestaruussarjan voittaja kruunataan Veikkausliigan mestariksi ja lunastaa paikan Mestarien liigan karsintoihin kesälle 2021. Hopealle ja pronssille sijoittuneet lunastavat paikan Eurooppa-liigan karsintoihin kesälle 2021. Suomen Cupin voittaja pääsee karsimaan UEFA:n uuteen seuraturnaukseen, Euroopan konferenssiliigaan.

Voit lukea lisää otteluohjelmasta ja sarjajärjestelmästä TÄSTÄ LINKISTÄ.

Joukkueet kaudella 2020

 • KuPS, Kuopio
 • FC Inter, Turku
 • FC Honka, Espoo
 • Ilves, Tampere
 • HJK, Helsinki
 • IFK Mariehamn, Maarianhamina
 • HIFK, Helsinki
 • FC Lahti, Lahti
 • SJK, Seinäjoki
 • RoPS, Rovaniemi
 • FC Haka, Valkeakoski
 • TPS, Turku

Veikkausliigan kauden 2020 ennakkopaketti

SuomiFutis-sivuston ennakkopakettiin sisältyy joukkue-ennakot ja TOP-listaukset. Lisäksi luvassa kautta ennakoivia artikkeleja, haastatteluja sekä näkökulmia. Ennakko valmistuu kesäkuun aikana. Tarkempi julkaisuaikataulu tiedotetaan heti, kun aikataulut varmistuvat.

Veikkausliigan joukkue-ennakot

SuomiFutis-sivuston toimitus arvioi joukkueiden loppusijoitukset, joiden mukaan joukkue-ennakot julkaistaan käänteisessä järjestyksessä. Joukkue-ennakot ilmestyvät myöhemmin, ja julkaisuaikataulu tiedotetaan heti, kun aikataulu on selvillä.

Veikkausliigan TOP-listaukset

Arvioimme ennen kauden alkua pelipaikkojen parhaat TOP-listauksina. Sen lisäksi luvassa on muitakin listauksia, kuten tulevan kauden flopit.