HJK on tiettävästi ollut neuvotteluissa 30-vuotiaan nigerialaispakin Taye Taiwon kanssa.

Taiwo on edustanut maataan yli 50 kertaa A-maaotteluissa ja edustanut urallaan seuroja kuten Marseille, AC Milan, Queens Park Rangers ja Dynamo Kiova.

Viimeksi hän on pelannut turkkilaisessa Bursasporissa, joka purki pelaajan sopimuksen yhteisymmärryksessä viime hutikuussa, kun mies ei ollut esiintynyt joukkueessa kaudella 2014-2015 kertaakaan.

– Taiwo kävi Helsingissä neuvottelemassa HJK:n kanssa, koska seura oli hänestä kiinnostunut, pelaajan agentti Tekin Birinci kommentoi allnigeriasoccer-sivustolle.

– Vaikka seura on taloudellisesti kategoriamme alapuolelle emme ole poissulkeneet siirtoa, koska he ovat yhä mukana Mestarien liigan karsinnoissa ja ovat maansa johtava joukkue.

HJK olisi halunnut Taiwon ottavan osaa lauantain Liverpool-ystävyysotteluun, mutta pelaaja edustajineen kieltäytyi tästä.

– Seuralla on toki oikeus tehdä tällainen tarjous, mutta Taiwo on ammattilainen ja on pitänyt itsestään huolta. Hän on valmis ja kunnossa. Hänellä on takanaan suuri ura eikä hän voi ottaa riskiä mahdollisen loukkaantumisen vuoksi.