Kirja kertoo A-maajoukkueen tarinan Richard Möller Nielsenin päävalmentajakauden alusta aina nykypäivään saakka.

Suomifutis.com-sivusto on vastannut kirjan tilasto-osuudesta.

Paikalla kirjan julkistamistilaisuudessa oli useita kirjan sivuilla äänessä olevia hahmoja. Päävalmentajista Kalastajatorpalla järjestetyssä tilaisuudessa olivat paikalla Antti Muurinen ja Stuart Baxter.

Entisiä ja nykyisiä maajoukkuepelaajia edustivat mm. Sami Hyypiä, Mikael Forssell, Antti Niemi, Mika Väyrynen, Antti Sumiala, Mika Kottila, Jussi Nuorela ja Ville Nylund.

Kirja kertoo Huuhkajien historiaa viimeisen reilun vuosikymmenen ajalta ja sisältää lisäksi useita henkilökuvia vuosien varrella suuriksi hahmoiksi Huuhkajissa nousseista pelaajista. Vastaavaa teosta ei ole aiemmin Suomessa julkaistu.

– Kustantajalle on aina hienoa tehdä kirja hyvästä ja vetävästä aiheesta, josta aiemmin ei kirjaa ole tehty. Kirja on hyvä, se sisältää tanakkaa asiaa ja on hyvin kirjoitettu. Omasta aiheestaan kertoessaan se on ohittamaton, kirjan kustantaneen Otavan edustaja Jarkko Vesikansa totesi.

Työnjako kirjoittajien kesken on ollut selvä.

– Timon kanssa ideoimme kirjan ja jaoimme vastuut selvästi: Timo keskittyi historiaan ja minä tein sitten henkilökuvia, Iina Airio kertasi.

Walden puolestaan myönsi suhtautuneensa projektiin alussa hiukan varovasti, mutta lopulta urakasta tuli Huuhkajien pitkäaikaiselle tiedotuspäällikölle mieluisa ”aikamatka”.

– Tässä on ollut upea joukkue ja upeita ihmisiä rupeaman varrella. Meni helposti tuntejakin ettei saanut juuri mitään konkreettista aikaan, vaan lähinnä naureskeli itsekseen menneitä muistellen. Mukava oli päästä elämään hienoja hetkiä uudestaan mielessään, Walden sanoi.

– Toivottavasti pystymme tarjoamaan myös lukijoille samanlaisia fiiliksiä tapahtuneesta ja samalla tarjoamaan tietoa niille, jotka eivät ole maajoukkuetta ehkä niin läheltä seuranneet.