HJK-kärki Teemu Pukin kolme maalia FC Schalke 04:n verkkoon Euroopan liigan karsintaotteluissa olivat erityistä mannaa Borussia Dortmundin kannattajille. BVB ja Schalke ovat nimittäin Saksan Ruhrin alueen suurseurat ja jatkuvassa vihasuhteessa toisiinsa.

Jo ensimmäisen HJK-Schalke-pelin jälkeen Dortmund-fanit sulkivat vaaleahiuksisen suomalaisen sydämiinsä ja Pukin Facebook-sivusto täyttyi dortmundilaisten tykkäämisistä ja ylistysviesteistä. Keskiviikon pelaajasiirron myötä Pukin asema BVB-fanien silmissä kuitenkin muuttui radikaalisti.

– Er ist ein Blauhemd, ein HuSo also, Dortmund-kannattajia purki tuntojaan internetin keskustelupalstoilla ja Twitter-tiliensä välityksellä.

Viesti suomennettuna on siis ”Hän on sinipaita, eli huoranpenikka”, sillä HuSo on nuorison käyttämä lyhenne saksalaisesta sanasta Hurensohn.

//

Schalke-fanit riemuissaan

Gelsenkirchenissä sen sijaan kannattajat ovat sankoin joukoin ilmaisseet iloaan. ”Toiveeni toteutui”-huudot raikuvat internetin välityksellä. Jo pitkin päivää lukuisat Schalke-fanit jännittivät, toteutuuko suomalaishyökkääjän siirto vai ei.

Ensireaktioista päätellen Pukkia odottaa ensimmäisissä treeneissä Gelsenkirchenissä huikea vastaanotto.

//