Vaasan Palloseurassa mainiota kautta pelannut jamaikalainen laitapuolustaja O’Brian Woodbine siirtyy Helsingin Jalkapalloklubin riveihin, kertoo VPS:n nettisivut. Nopeasti Veikkausliigan laitapuolustajien ehdottomaan eliittiin nousseella Jamaikan maajoukkueessakin pelanneella oikealla pakilla on sopimus Vaasan Palloseurassa tästä kaudesta sekä optio ensi kaudesta. Woodbine jatkaa loppukaudeksi HJK:n riveihin lainalle täyttämään Rafinhan jättämää aukkoa.

Vepsun vastuuvalmentaja Petri Vuorinen kertoo olevansa pelaajansa saamasta mahdollisuudesta erittäin iloinen.

– Suomi on tarjonnut Obille mahdollisuuden kehittyä paremmaksi jalkapalloilijaksi ja lähteä eteenpäin urallaan. Kun hän tuli meille, kaikki näkivät välittömästi hänen erittäin suuren fyysisen lahjakkuutensa. Pelillisesti hänessä on vielä kehittymisen varaa, mutta potentiaali on erittäin, erittäin korkea.

”Me olemme kasvattajaseura, meidän kauttamme pääsee eteenpäin”

– Ajattelemme ehdottomasti pelaajan etua, mutta myös seuran etua. Me olemme kasvattajaseura, ja tämä on jälleen osoitus siitä, että meidän kauttamme pääsee eteenpäin. HJK on meihin verrattuna iso seura, ja sitä kautta hän saattaa pystyä etenemään vieläkin pitemmälle. Kun joku pelaaja onnistuu Vaasan Palloseurassa, se on meille iso asia, Vuorinen jatkaa.

Vaasan Palloseuran toimitusjohtaja Eero Karhumäki kertoo kaikkien osapuolten olevan tyytyväisiä siirtoon.

– Kaikki osapuolet saavat siirrossa jotakin. Obin ura on edennyt suunnitelmiemme mukaisesti. Hän on tullut Vaasan Palloseuraan päästäkseen meidän kauttamme eteenpäin urallaan.

Klubilla on lainan päätyttyä myös osto-optio Woodbineen.

– Mikäli hän onnistuu Klubissa, hän saattaa päästä näyttämään osaamistaan Euroopan isommilla kentillä jo ensi vuonna, Karhumäki kertoo.