HJK:n vasen puolustaja Tuomas Kansikas pelasi erinomaisen ensimmäisen osaottelun FC Schalkea vastaan. Gelsenkirchenissä häntä odottaa torstai-iltana kuitenkin todennäköisesti elämänsä kovin paikka, kun saksalaisryhmä pyrkii jyräämään helsinkiläisten alakerran kumoon.

– Me emme saa olla yhtä tyhmiä kuin Helsingissä, jolloin hyökkäsimme lähes tulkoon ainoastaan keskeltä. Se ei todellakaan ollut oikea lääke, Schalken valmentaja Ralf Rangnick ilmoitti lehdistötilaisuudessa.

Suomennettuna siis: torstaina kotijoukkue pyrkii luomaan painetta laitojen kautta, joten Klubin laitapuolustajien työtaakka kasvaa viimeviikkoisesta entisestään.

Kansikas jää Farfanille nopeudessa

Rangnickilla on edelliseen osaotteluun nähden kotiareenalla heittää pari uutta ässää hihastaan. Espanjalaistähti Raul kuuluu HJK-pelin avauskokoonpanoon. Hyökkääjä on kiistatta kova pala helsinkiläispuolustuksen purtavaksi, mutta vieläkin suurempi vaara tulee sairastuvalta palaavan perulaiskärki Jefferson Farfanin toimesta.

Farfan on huippunopea oikea laituri, jonka perässä juuri Kansikkaan on torstaina koitettava pysyä. Vauhdissa hurjalle viilettäjälle ei ole mahdollisuutta pärjätä, joten oma tontti on pyrittävä pitämään puhtaana muilla keinoin.

Perulaiskärki oli alkukauden sivussa reiden revähtämisen takia, mutta teki sunnuntaisessa sarjapelissä Mainzissa paluun pelikentillä. Farfan pelasi tuolloin toisen puoliajan - eli juuri ne minuutit, joiden aikana Schalke nousi kahden maalin tappioasemasta 4-2 voittoon!

Farfan tuskin avauksessa

SuomiFutis.com-sivuston tuoreeltaan tavoittama Schalkesta vastaava toimittaja arvioi, että Farfan tuskin löytyy tänäänkään Schalken avauskokoonpanosta.

- Pelin kulusta sitten riippuu, missä vaiheessa Rangnick hänet kentlle heittää. Todennäköisintä on jälleen, että Farfan pelaa toisen puoliajan. Jos kuitenkin HJK sattuisi tekemään yllättävän nopean maalin, reagoi Rangnick mitä ilmeisimmin välittömästi, saksalaisasiantuntija analysoi.