HJK:n unelma jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa päättyi noloon 1-6 -tappioon Gelsenkirchenissä, sillä kotijoukkue FC Schalke 04 ei antanut helsinkiläisille mitään mahdollisuuksia. HJK:n puolustuspeli oli toisella puoliajalla suorastaan masentavan surkeaa ja pelaajia vietiin kuin ”pässiä narussa”.

Ensimmäisellä puoliajalla HJK pelasi kelvollisesti, vaikka Klaas-Jan Huntelaar vei rankkarista Schalken johtoon. HJK-leiriin iloa toi Teemu Pukki, joka tasoitti 1-1:een. Tauolle mentiin Schalken 2-1 johdossa Huntelaarin osuessa Wallenin selän taakse toistamiseen.

Toisella jaksolla jatkui Huntelaar-show: HJK:n heikoin lenkki Tuomas Kansikas kaatoi typerästi Jefferson Farfanin ja Schalke sai illan toisen rankkarinsa. Huntelaar sinetöi hattutemppunsa ampumalla jälleen samaan kulmaan. Schalke siirtyi 4-1 -johtoon 57. minuutilla, kun HJK:n puolustus seisoi paikallaan ja Kiriakos Papadopoulos pääsi vapaasti puskemaan maalin Lewis Holtbyn keskityksestä. Ottelussa pahasti tyrinyt Kansikas vaihdettiin maalin jälkeen Mikko Sumusaloon.

HJK sai 63. minuutilla lisää nöyryytystä puolustusvirheistään. Pallo pelattiin Huntelaarille maalin eteen ja hollantilaiskärki ohjasi jo neljännen maalinsa. Huntelaarin neljännen osuman jälkeen Schalke rauhoitti hyökkäyspeliään ja keskittyi varmistelemaan johtoaan. Ottelun sinetöi Schalken vasta 17-vuotias Julian Draxler 82. minuutilla.

Schalke – HJK 6-1 (2-1)

1-0 Klaas-Jan Huntelaar (15) rp
1-1 Teemu Pukki (20)
2-1 Klaas-Jan Huntelaar (25)
3-1 Klaas-Jan Hunterlaar (49) rp
4-1 Kiriakos Papadopoulos (57)
5-1 Klaas-Jan Huntelaar (63)
6-1 Julian Draxler (80)

Schalke Eurooppa-liigaan yhteismaalein 6-3

//