SuomiFutis.com-sivusto tutki Hollannin ja Suomen avauskokoonpanot eri kriteerein. Huuhkajien avauksen keski-ikä on piirun verran noussut Moldova-ottelusta: 25,09 vuotta -> 25,20 vuotta. Se on aika tarkalleen 2,5 vuotta vähemmän kuin Hollannin avauskokoonpanon keski-ikä.

Kentän kolme vanhinta pelaajaa on hollantilaisia, vanhimman ollessa liki 34,5-vuotias Mark van Bommel. Suomen nestori puolestaan on Moldova-ottelun avauksesta puuttunut pian 31-vuotias Petri Pasanen. Kentän yhdentoista vanhimman joukossa on kahdeksan oranssipaitaa!

Maaottelumäärissä kokemusero korostuu

Kun mittariksi otetaan iän sijaan pelaajien A-maaotteluiden lukumäärä, korostuu joukkueiden välinen kokemusero entisestään. Avausmiehistöjen kymmenen eniten maaotteluja pelanneiden joukossa on kahdeksan hollantilaista.

Suomen avauksella on keskimäärin 22,8 maaottelua ennen tiistaita takanaan. Hollannin pelaajat ovat keskimäärin saaneet tutustua A-maaotteluiden viehätykseen peräti reilun 50 ottelun verran.

Ottelun alussa kentän kokenein on Dirk Kuyt 79 maaottelullaan. Wesley Sneijder ja Mikael Forssell ovat saaneet kasaan 77 edustusmiehistöjensä kamppailua. Näihin lukuihin siis lisätään yhdet pelit jokaiselle tämän illan päätteeksi.

Avausmiehistöjen maaottelut ennen Suomi-Hollanti-peliä

Ottelut Pelaaja Joukkue
79 Kuyt Dirk Hollanti
77 Sneijder Wesley Hollanti
77 Forssell Mikael Suomi
73 Mathijsen Joris Hollanti
71 Heitinga John Hollanti
69 van Bommel Mark Hollanti
65 Pasanen Petri Suomi
57 van Persie Robin Hollanti
45 Huntelaar Klaas Jan Hollanti
41 Stekelenburg Maarten Hollanti
37 Eremenko Roman Suomi
25 van der Wiel Gregory Hollanti
21 Moisander Niklas Suomi
16 Hämäläinen Kasper Suomi
11 Pieters Erik Hollanti
10 Arkivuo Kari Suomi
8 Hetemaj Perparim Suomi
5 Toivio Joona Suomi
5 Strootman Kevin Hollanti
5 Pukki Teemu Suomi
5 Hradecky Lukas Suomi
2 Ring Alexander Suomi