Helsingin Jalkapalloklubi jatkoi loisteliasta jalkapallokauttaan viemällä nimiinsä Suomen Cupin lauantaina. Loppuottelussa kaatui Kuopion Palloseura jatkoajan jälkeen maalein 2-1.

Ensimmäisellä jaksolla HJK:lla oli jo muutamia loistavia maalipaikkoja, mutta KuPS-vahti Mikko Vilmunen oli joka kerta vahvempi. Toisella jaksolla myös KuPS pääsi paremmin mukaan, mutta maalit jäivät edelleen syntymättä.

Lopulta ratkaisijan viitan otti harteilleen suomalaisen jalkapalloilun legenda Jari Litmanen. Pitkä keskityspallo ajautui Litmaselle 20 metriin ja Litti laukoi upean pomppivan kudin alanurkkaan jatkoajan puolessa välissä.

Lopullinen ratkaisu ottelulle näytti syntyvän 116. minuutilla Alexander Ringin onnistuttua maalinteossa. KuPS kavensi vielä viimeisellä minuutilla Markus Joenmäen toimesta, mutta kavennus syntyi liian myöhään. KuPS sai lisäminuutilla vielä kulmapotkun, mutta HJK kesti ja pääsi juhlimaan cup-voittoa.

Suomen Cupin loppuottelu lauantaina:

KuPS – HJK 1-2 (0-0, 0-0) ja.
0-1 Jari Litmanen (108)
0-2 Alexander Ring (116)
1-2 Markus Joenmäki (120)

//