Suomen hyökkääjälupaus Lauri Dalla Valle pelaa lauantaina jo kolmannen sarjapelinsä Dundee Unitedin paidassa, kun vastaan asettuu Inverness.

Kahdesti avauskokoonpanossa Skotlannin Valioliigassa nähty Dalla Valle on vielä ilman maalimerkintöjä – viimeksi mahtiseura Rangersia vastaan tilanne oli tukala, sillä joukkuetoveri Johnny Russell katseli punaista jo 30 peliminuutin kohdalla. Dundee kärsi matsissa vajaalla pelatessaan niukan 0-1-tappion.

Skotlanti lienee sopivan kova taso nuorelle suomalaishyökkääjälle, joka esimerkiksi Rangers-pelissä kohtasi maajoukkuetason pelaajia, kuten Romanian Dorin Goian, Yhdysvaltojen Carlos Bocanegra ja Skotlannin Steven Whittaker ja Kirk Broadfoot. Manageri Peter Houston uskoo Dundee Unitedin olevan hyvä ponnahduslauta Dalla Vallelle.

– Lauri sai vastaan pari maajoukkuepelaajaa Rangersin puolustuksessa viime viikonloppuna. Se avasi ehkä hänen silmiään, mutta hän on täällä oppiakseen pelaamaan noissa peleissä ja todistaakseen Fulhamille, että hän pärjää Valioliigassa, Houston sanoo The Courierille.

//