KuPS antoi lauantaina kaikkensa Suomen Cupin finaalissa HJK:ta vastaan, mutta tuloksena oli karvas 1-2-jatkoaikatappio.

Kuopiolaisten päävalmentaja Esa Pekosen mukaan KuPS pääsi paremmin peliin mukaan, mitä pidemmälle ottelu eteni. Kieltämättä paremmalla onnella KuPS olisi juhlinut mestaruutta.

– Ei meidän ensimmäisellä puoliajalla pitänyt olla niin ja me vähän vaihdoimme ryhmityksiä kentällä siinä ensimmäisen puoliajan lopussa. Toisella puoliajalla pääsimme hyvin mukaan ja jatko-ottelussa HJK alkoi väsyä. Miikka Ilolla oli pari paikka ratkaista se peli. Toisella puoliajalla ja etenkin jatko-ottelussa peli olisi ollut käännettävissä meille, Pekonen sanoo cupin sivuilla.

KuPS:lla oli jatkoajalla hyvä ote ennen kuin Jari Litmanen osoitti taitojaan ampumalla komean maalin vieden HJK:n johtoon. Pekosen mukaan Litmasen maali oli ottelun kulminaatiopiste.

– Peli ratkesi Litmasen hyvään yksilösuoritukseen. Olimme hyvin pelissä mukana ja se näytti että peli kääntyy koko ajan enemmän meille. HJK väsyi selkeästi. Litti sitten täräytti sen maalin. Ei sellaista kukaan pysty estämään.

//