Suomen Palloliiton liittohallitus on hyväksynyt kauden 2012 kilpailumääräyksiin niin sanotun Homegrown Player -säännön. Säännön tarkoituksena on Palloliiton strategian mukainen seurojen juniorityön merkityksen lisääminen.

Homegrown-säännöstön mukaan pelaaja lasketaan kotimaiseksi pelaajaksi, jos hän on ollut rekisteröitynä suomalaiseen seuraan vähintään kolmen vuoden ajan ikävuosien 12–21 välillä. Ottelupöytäkirjaan merkittävistä pelaajista vähintään puolet täytyy olla Homegrown-säännöstön kriteerit täyttäviä pelaajia, ja vähintään neljän heistä tulee pelata ottelussa.

FC Interin mukaan uuden säännöstön käyttöönotto ei tuota hankaluuksia, sillä kaikista joukkueen Veikkausliigaotteluiden peliminuuteista 87 % on jo tällä kaudella mennyt suomalaisille pelaajille. Pelaajiksi muutettuna tämä tarkoittaa, että Interillä on ollut keskimäärin 9,5 kotimaista pelaajaa kentällä koko ajan.

Interillä vahva juniorityö

Paikallisten pelaajien peliminuutit Interissä puolestaan ovat myös koko Veikkausliigaa ajatellen huippuluokkaa, sillä kaikista kauden peliminuuteista peräti 69 % on mennyt Varsinais-Suomesta kotoisin oleville pelaajille, joista jokainen on noussut edustusjoukkueeseen Interin omien juniorijoukkueiden kautta.

Viiden eniten peliaikaa saaneen joukossa ole ainoatakaan pelaajaa, joka olisi tullut joukkueeseen Interin juniorijoukkueiden ulkopuolelta. Kärjessä on kaikki ottelut pelannut Magnus Bahne ennen Mika Ojalaa, Joni Ahoa, Ville Nikkaria ja Joni Kaukoa. Suurimmat minuutit muualta tulleista pelaajista on kerännyt porilainen Timo Furuholm.

//