Vaasan Palloseura julkaisi hiljattain ensi kauden päävalmentajan nimen. Vaasalaisten peräsimeen astuu kokenut Olli Huttunen, joka SuomiFutis.com-sivuston erikoishaastattelussa luo katsetta tulevaan.

Minkälainen visio sinulla on tulevista vuosista Vepsun suhteen?

VPS on haastava ja mielenkiintoinen projekti. Se on taloudellisesti suhteellisen vakaa seura ja urheilullisestikin menestyvä, joskin tietysti tulokset ovat olleet hieman pettymyksiä. Mutta itse koin niin, että on mielenkiintoinen haaste mennä sinne vähän herättelemään joukkuetta.

Milloin Vepsu otti sinuun ensi kerran yhteyttä vastuuvalmentajan pestin suhteen?

Se oli varmaan elokuun lopussa. Aluksi näytti siltä, ettei neuvotteluissa päästä sopimukseen. Siinä oli sitten muutama viikko taukoa, mutta syyskuussa sieltä otettiin uudestaan yhteyttä ja kysyttiin, että onko vielä kiinnostusta ja pääsimme yhteisymmärrykseen.

Työsi seurassa alkaa virallisesti joulukuussa. Oletko ehtinyt vielä toimia seurassa epävirallisesti ikään kuin takapiruna?

//

Sanotaan näin, että tähän vuoteen en puutu. Mutta mitä tulee ensi vuoteen, niin olemme yhdessä tässä jo vähän suunnitelleet, että miten joukkuetta lähdetään rakentamaan ja minkälaisia vahvistuksia tarvitaan. Tämä vuosi on kuitenkin vielä Petri Vuorisen vastuulla.

Joukkueen kausi on ollut vaikea tulosten suhteen, vaikka pelillisesti ei ole huonosti mennytkään. Millä muutoksilla arvioisit, että VPS rupeaa saamaan pisteitä pelillisten esitysten mukaisesti?

Niin kuin sanoit, pelissä on ollut paljon hyvää – ennen kaikkea puolustuspelaaminen on ollut hyvää ja varsinkin alkukaudella nopeat vastahyökkäykset olivat hyvä ase. Ongelmat ovat hyökkäyspäässä ja sitä puolta täytyy kehittää. Viimeistely on erityisesti sellainen kysymys johon täytyy panostaa.

Petri Vuorinen kertoikin SuomiFutis.com-sivustolle, että Vepsun pelitapa on ollut sen tyyppinen, että maaleilla ei ole juhlittu. Tulkitsinko oikein, että taktiikkaan on tulossa merkittäviä muutoksia?

Ei, en lähde vielä remontoimaan ihan niin paljon. Hyvä puolustus on se mistä lähdetään. Jotain muutoksia tulee, esimerkiksi pelaajien rooleja täytyy miettiä ja tietysti jokaisen uuden valmentajan mukana tulee omaa pelitapaa, mutta en tässä puhu mistään radikaaleista muutoksista. Ensi vuonna nähdään sitten tarkemmin.

Aleksandr Kokko sanoi haastattelussamme aiemmin syksyllä, että hänen jatkonsa Vepsussa riippuu seuraavasta päävalmentajasta, eli siis sinusta. Tuleeko Kokko pelaamaan Vaasassa ensi vuonna?

Siihen on liian aikaista ottaa kantaa. Niin kuin sanottu, alustavaa kartoitusta on tehty, mutta jokainen ratkaisu vaikuttaa muihin ratkaisuihin, eli yksittäisten pelaajien kohdalla on vielä liian aikaista miettiä.

//