Niko Kukka on ollut tämän liigakauden sensaatiopelaajia. Erikoistilanteissa Kukan taidot ovat konkretisoituneet maaleiksi ja Kukka onkin yhä MYPAn paras maalinsylkijä tällä sesongilla paukutettuaan kuusi kaappia.

Valitettavasti mies on tällä hetkellä loukkaantuneiden kirjoissa ja kausi saattaa olla taputeltu. SuomiFutis.com-sivusto haastatteli Kukkaa, jota kiinnostaa suuresti esimerkiksi Ruotsissa pelaaminen.

Onko mahdollisuuksia vielä paluuseen tällä kaudella ja miten vakavasta loukkaantumisesta on kyse?

Mulla oli kaksi revähdystä takareidessä ja alunperin arvioitiin, että kuukauden pitäisi olla poissa. Nyt olen kuukauden ollut poissa, mutta vielä en edes juoksemaan ole päässyt. Toivon, että pari peliä vielä tällä kaudella saisin pelattua, mutta varmaankaan täyteen yhdeksään kymppiin ei liene mahdollisuuksia.

Miltä tuntuu olla MYPAn paras maalintekijä puolustajana? Varmaankin on tullut isona yllätyksenä?

Kyllä se taitaa niin olla, että hyökkääjille se asia suurempi yllätys on. Siellä taitaa olla viisi maalia parhaalla hyökkääjällä koossa.

Toni Korkeakunnas kertoi SuomiFutis-fi-sivustolle pari viikkoa sitten, että MYPA:lla on ollut vaikeuksia löytää maalintekijöitä. Minkä uskot olevan syynä siihen, että MYPAn hyökkääjät eivät ole pääset juhlimaan?

No ei kai siinä muuta ole kun se itseluottamus. Kun niitä maaleja ei synny niin siinä sitten paineet jatkuvasti kasvaa ja se sitten lopulta johtaa siihen, että mikään ei mene sisälle.

Mitä parannettavaa MYPA:lla on yleisesti ottaen? Viimeisestä kuudesta pelistä on tullut viisi tappiota. Onko kyse vain maalinteko-ongelmasta vai näetkö muitakin syitä?

On siinä muitakin ongelmia. Mun mielestä on puuttunut taistelua ja sellaista tappamisen meininkiä. En tiedä sitten, että onko siinä puuttunut yritystä sen takia, että sarjapaikka on jo varmistettu, mutta toisaalta mitaleille ei ole asiaa.

//
Olit ennen loukkaantumista tehokas varsinkin erikoistilanteissa, mikä on aina hyvä taito ihan maajoukkuetasoakin ajatellen. Onko Mixu Paatelainen osoittanut kiinnostusta?

Ei ole sen suhteen mitään erityistä ole ollut.

Kiinnostaako Suomessa joku isompi joukkue ja onko ulkomaiden kentille hinkua?

No ulkomailla on päämäärät. Saa nähdä tapahtuuko tänä vuonna tai tammikuussa. Itseäni kiinnostaisi pelata esimerkiksi Ruotsissa. Siellä on moni suomalainen pärjännyt tosi hyvin.

Pääsit aikanaan Hongassa kentällä vain muutamassa pelissä ja olet kritisoinut Mika Lehkosuota siitä aika rajusti. Toimiko Lehkosuo mielestäsi epäreilusti?

No kyllä mulle vähän silloin sellainen olo jäi, että en ihan saanut vastausta siihen, että miksi en saanut peliaikaa. Mutta olen ihan tyytyväinen kuitenkin siihen, miten ura sen jälkeen on edennyt. Kun Janne Saarinen palasi Suomeen, niin siinä oli tiettyjä kysymyksiä peluutuksesta, mutta olen ihan sinut sen asian kanssa, ei ole jäänyt mitenkään vaivaamaan.

//