RoPS elää vaikeita aikoja, sillä putoamispeikko vaanii yhä joukkuetta. Jäljellä on ainoastaan viisi pelikierrosta ja VPS on karussa kymmenen pisteen päässä.

SuomiFutis.com-sivusto haastatteli RoPS:n kokenutta kehäkettua Tuomo Könöstä, joka summaa mennyttä kautta. Könönen ei ole valmis luovuttamaan.

RoPS on nyt tippumassa ensi kaudeksi Ykköseen. Miten kova isku tämä olisi joukkueelle?

Ei sitä olla vielä mietitty, että minkälainen isku se olisi, mikäli tiputtaisiin. Niin kauan kuin vain on mahdollisuuksia, niin myös taistellaan.

Onko joukkueen motivaatio säilynyt, vaikka tilanne näyttää vaikealta?

No on kyllä. Mä olen tosi ylpeä joka jätkästä. Ne tekee kovasti työtä joka päivä ja vaikka tulokset eivät aina olekaan olleet hyviä, niin lopulta pelillisesti ei ole mitenkään hirvittävän huonosti mennyt.

Poikkeuksena ehkä oli tuo MyPa-peli, jossa tilanne oli päinvastainen – voitto tuli, mutta peli ei ollut kovin hyvää. Mutta on ollut hienoa nähdä, että ammattiylpeys on säilynyt ja kaikki ovat yrittäneet loppuun asti saada tulosta, vaikka sitä ei ole aina syntynytkään.

//
Kun edellinen päävalmentaja John Allen erotettiin tehtävästään, sanoit Lapin Kansassa, että joukkueellakin on tässä peiliin katsomista. Mitä tarkoitit tällä ihan tarkkaan ottaen?

No mä olen aina sanonut, että valmentajahan se erotetaan, jos pelit menee huonosti. Joukkuetta kun ei voi vaihtaa. Minusta olisi helvetin kornia ja lapsellista syyttää yksin valmentajaa, että kyllä siinä pelaajienkin täytyy miettiä omaa tekemistään.

Onko Hiukan vastuuvalmennus tuonut mukanaan parannuksia peliin suhteessa John Allenin aikaan?

No toki pelillisiä parannuksia tulee ihan vaan kauden edetessä joka joukkueelle ja niin myös meille. Mutta ei se ole siitä kiinni, että Hiukka olisi erityisesti tuonut mitään tiettyä parannusta.

Peli vaan kehittyy kauden aikana. Sekä Allen että Hiukka ovat molemmat omalla tavallaan hyviä valmentajia enkä osaa sillä tavalla verrata kumpi heistä on parempaa työtä tehnyt.

Mitä asioita RoPS on mielestäsi tehnyt hyvin kauden aikana?

No iso ”rispekti” menee seuran johdolle, joka on toiminut erittäin ammattimaisesti. Ei varmasti monikaan seura kykenisi vaihtamaan kymmentä pelaajaa ja hankkimaan asunnot ja kaikki. Eli iso kiitos seuran johdolle, joka pienen budjetin rajoissa on toiminut niin kuin isommissa liigoissa.

Kautta on vielä viisi ottelua jäljellä. Onko jäljellä olevalle pätkälle asetettu mitään tiettyjä tavoitteita?

No joka peli lähdetään voittamaan ja taistellaan niin kauan kuin vain toivoa on. Se on se ainoa tavoite.

//