Hollannissa Go Ahead Eaglesissa pelaava Niklas Tarvajärvi on pelannut Suomessa, Hollannissa, Sveitsissä ja Saksassa.

Futismaailmaa paljon nähnyt Tarvajärvi piipahti TPS:ssä tällä kaudella – kahdeksassa liigapelissä mies merkkautti ainoastaan 369 peliminuuttia, mutta silti Tarvajärven nimi oli kaksi kertaa maalisarakkeessa. Paljon jäi hampaan koloon ja Nikke sanookin haluavansa pelata vielä Veikkausliigassa.

SuomiFutis.com-sivusto sai Tarvajärveltä erikoishaastattelun – aiheina seura, maajoukkue ja ura. Haastattelun jälkeen Tarvajärvi on pelannut viime perjantaina Emmeniä vastaan jo noin puoli tuntia pelin lopusta.

SEURA

Mikä on terveystilanne?

Jalat alkaa olemaan kondiksessa, akilles on ainoa, joka jarruttaa vauhtia vielä, mutta senkin kanssa suunta positiivinen! Nyt olen ollut 90% mukana treeneissä ja kolme peliä penkillä (sparta, feyenoord, agovv) ja pelannutkin jotain minuutteja vielä ilman sen suurempia mainintoja.

Omat tavoitteet tälle pelikaudelle?

Pikkuhiljaa kuosiin ja suurin tavoite/maali kaudelle on pystyä pelaamaan/treenaamaan ilman kipua ja särkyä – sitten nauttimaan taas rakkaan jalkapallon hienouksista.

Talvitauon jälkeen odotan/toivon (myös Joulupukilta toivonut) olevani totaali kivuttomassa, fyysisesti vahvassa kuosissa ja alkavani napsimaan minuutteja ja tehoja.

Go Ahead Eaglesin tavoitteet tälle sesongille?

Jengin tavoitteet nousupleijareissa.

MAAJOUKKUE

Debytoit A-maajoukkueessa Antti Muurisen aikana 2005 Kuwaitia vastaan ja pelasit vielä Saudi-Arabia-pelissä, mutta seuraavan maaottelun merkkautit vasta Stuart Baxterin käskyttämänä vuonna 2008 (Sveitsi). Miten muistelet maajoukkueaikojasi?

Valitettavasti maajoukkuekäväisyt ovat jääneet liian satunnaisiksi mun osalta, että voisin muistella niitä. Mun ja maajoukkueen välissä on aina enemmän tai vähemmän ollut loukkantumiset, jotka on vaikeuttaneet ”kuvassa” olemista maajoukkuevalintoja ajatellen.

Miten lähellä olit murtautua pelaavaan kokoonpanoon?

En missään vaiheessa ole ollut lähellä pelaavaa kokoonpanoa, vaan enemmän koittanut räpiköidä leirilistalla.

Onko maajoukkue vielä tavoitteena?

Tällä hetkellä maajoukkue ei ole mun ajatuksissa, mutta unissa kylläkin!

//
Onko Mixu Paatelainen ollut missään yhteydessä?

Ei ole Paatelainen ollut yhteydessä, mutta en ole kyllä odottanutkaan enkä yhteydenottoa ”ansainnut”. Ensin kuosiin, pallot häkkiin, nimi lehteen ja sitten vasta odotellaan puhelimen pärähdystä.

URA

Olet pelannut Suomessa, Hollannissa, Sveitsissä ja Saksassa. Onko vielä futismaita, joissa haluaisit pelata?

Englannin haluaisin vielä ainakin kokea.

Missä Niklas Tarvajärvi pelaa 5 vuoden päästä?

Toivottavasti Niklas Tarvajärvi on viiden vuoden päästä viimeistään löytänyt balanssin kehonsa kanssa ja pelaa elämänsä parasta jalkapalloa.

Oletko yhtään miettinyt, mitä haluat tehdä peliuran jälkeen?

Hollannissa nyt suunnitelmissa on aloittaa valmentajakurssi pelaamisen rinnalla ja katsoa, jos siinä vaikka olisi jotain tulevaisuudessa.

Oletko miettinyt ylipäätään Suomeen paluuta? Haluatko pelata vielä Veikkausliigassa tai ehkä päättää urasi Veikkausliigassa? Olet kerännyt suomalaisittain arvokasta futistietoa ulkomailta. Oletko ajatellut hyödyntää/jakaa sitä peliurasi jälkeen?

Veikkausliigaan haluan vielä palata, koska TPS-piipahduksesta ei jäänyt ”kliffa” maku suuhun monien vastoinkäymisten takia! Toivottavasti siihen joskus tulevaisuudessa tulee mahdollisuus ja ehkä sitten pystyn myös käyttämään ja jakamaan kokemuksieni tietoja eteenpäin nuorille kundeille, jotka haluavat eteenpäin urallaan!

Kuka tai ketkä henkilöt ovat vaikuttaneet eniten uraasi?

Futiksen salat oppinut alun alkujaan Timo Sulaojalta. Huippukoutsi, vaikka pojilla välillä itku kurkussa olikin. Pasi Rautiaiselta opin ja sain ensiaskeleet ammattifutaajan arkeen, kuinka kovaa homma on! Ja ilman Ville Lyytikäistä olisin edelleen Bolliksen pukuhuoneen vessassa lukkojen takana jännittämässä! Kova, mutta korvaamaton.

//