Huuhkajissa 75 A-maaottelua pelannut toppari Toni Kuivasto ripustaa pelikengät naulaan.

Kuivasto yritti paluuta kentille vielä kaudella 2011, mutta operoitu polvi ei kestänyt täysipainoista pelaamista. Ura oli kirjaimellisesti paketissa.

– Pitkään kuntoutin polvea kauden 2010 jälkeen ja kesällä alkoi tuntua, että vielä olisi pelihaluja jäljellä. Polvi ei sitten loppupeleissä kuitenkaan kestänyt, vaan alkoi reagoimaan. Ei sitä kiinnosta kuitenkaan rampana pelata, joten päätös oli lopulta tehtävä uran päättämisestä, Kuivasto sanoo Palloliiton nettisivuilla.

”Ei jäänyt spekuloitavaa ”

– Ainakaan ei jäänyt spekuloitavaa ja sai itse varmuuden siitä, että tämä on nyt oikea päätös.

Kuivaston uran kohokohdat löytyvät Allsvenskanista ja maajoukkueesta.

– Ruotsin tuplamestaruus Djurgårdenissa oli yksi ehdoton kohokohta ja ne vuodet siinä ympärillä olivat muutenkin hienoja. Maajoukkueesta ehkä ensimmäisenä mieleen tulee ensimmäinen karsintaotteluni, kun nuorena poikana tulin ensimmäisellä puoliajalla vaihdosta kentälle vierasottelussa Sveitsiä vastaan.

Veikkausliigassa Kuivasto edusti Ilvestä, MYPAa, HJK:ta ja Hakaa. Vyölle kertyi yhteensä 203 liigamittelöä, joissa hän teki yhdeksän maalia.

//