Veikkausliigaa jo kaudella 2003 pelannut Mika Johansson siirtyy Ykkösen HIFK:hon.

Viimeiset kolme vuotta MyPaa liigassa edustanut maalivahti palaa näin pääkaupunkiseudulle pienen tauon jälkeen. Johansson omaa liigakokemusta myös HJK:sta sekä Jokereista ja viime kaudella vyölle kertyi 11 pääsarjamittelöä. Kaiken kaikkiaan liigaotteluita on kertynyt tilille 22. Lisäksi ”Veikko” on pelannut Ykkösessä sekä Klubi 04:n (2006) että Atlantiksen (2008) paidassa.

”Halusin hyvään valmennukseen”


//
– Tuntuu mukavalta että ensi kauden pelikuviot ovat nyt selvillä! Kolme vuotta meni Myllykoskella ja viimeisen kauden aikana aloin jo miettiä paluuta Helsinkiin. Halusin kuitenkin hyvään valmennukseen ja kun ”Petu” (HIFK:n maalivahtivalmentaja Petri Pyhältö) otti yhteyttä, oli asia oikeastaan sillä selvä. Tiedän että Petu on tehtäväänsä sitoutunut valmentaja ja uskon, että hän kykenee edelleen kehittämään minua maalivahtina, sanoo Johansson HIFK:n tiedotteessa.

”Seuralla on hyvä maine ja loistavat kannattajat”

– HIFK:sta minulla oli varsin positiivinen ennakkokäsitys. Seuralla on hyvä maine ja loistavat kannattajat. On hienoa päästä pelaamaan heidän eteensä Brakulle! Mitä ensi kauteen tulee, henkilökohtaisissa odotuksissani on paljon peliaikaa ja iso rooli joukkueessa. Uskon myös että saamme kasattua sellaisen joukkueen, joka pystyy haastamaan Ykkösen ennakkosuosikit tulevalla kaudella.

Mika Johanssonin sopimus on yksivuotinen ja kattaa siten kauden 2012. Samalla HIFK tiedotti maalivahtivalmentajana jo reilun vuosikymmenen ajan toimineen Petri Pyhällön sopimuksesta.