Vaasan Palloseuran keskikentän moottori Tony ”Pablo” Björk on poissa kuvioista kuukausikaupalla.

Vepsun verkkosivujen mukaan VIFK:ta vastaan pelatussa pienimuotoisessa harjoitusottelussa Björk sai nilkkaansa kolhun. Tutkimuksissa osoittautui, että Björkin akillesjänne on poikki. Päävalmentaja Olli Huttusen mukaan odotettavissa on, että toipumiseen saattaa kulua jopa puoli vuotta.

– Tilanne on erittäin harmillinen Pablon kannalta. Hän on erittäin hyvässä kunnossa, ja näkymät tulevaa kautta ajatellen olivat aivan erinomaiset. Nyt jää osa tulevaa kautta väliin.

– Tietysti joukkueen kannalta menee suunnitelmat jonkin verran uusiksi, mutta etenkin Pablon kannalta harmittaa. Hänen kohdallaan laitetaan vain katse eteenpäin. Leikkaus, kuntoutus ja loppukaudeksi mukaan, Huttunen toteaa.

VPS avaa Liigacup-taipaleensa lauantaina Jaron vieraana. Joukkueen vahvuudesta puuttunee Huttusen mukaan kourallinen muitakin pelaajia.

Janne Henrikssonin kuntoutuminen etenee hyvin. Ville Koskimaalla on ollut pohkeen yläosan kanssa ongelmia. Siellä oli pieni revähdys, ja nyt hän on ollut kuumeessa. Ville on poissa vielä viikon-pari. Antti Uimaniemellä on ollut pientä kolhua reiden etuosassa, mutta tulee loppuviikosta joukkueen mukaan, mahdollisesti pelaa jo lauantaina.

Sebastian Strandvallilla vääntyi nilkka viikko sitten vähän, mutta mitään ei ole rikki. Hän saattaa pelata Jaro-pelissä, mutta jos ei pelaa, kyse on varotoimenpiteestä.