HJK tiedotti tänään tiistaina napanneensa FC Hongalta kaksi sen ehdotonta tähtipelaajaa.

Rasmus Schüller ja Demba Savage ovat tästä lähtien HJK:n miehiä.

Honka ei peittele omassa tiedotteessaan pelaajien lähdön syitä. Hongan tiukka talostilanne on ollut jo pitkään tapetilla. Jo viime kaudella seuralla oli palkanmaksuvaikeuksia (lue tästä), ja pelaajien myynti on juurikin yksi vaihtoehto selviytyä hengissä. Hongan tilanne on tällä hetkellä erittäin karu.

Hongan tiedote: Maailman talous ja Suomen talouden tulevaisuus näyttää tällä hetkellä harvinaisen epävakaalta ja vaikeasti ennustettavalta. FC Hongan talouden tasapaino on perustunut omalta osaltaan myös pelaajasiirroista saatuihin korvauksiin. FC Honka saa siirrosta järkevän siirtokorvauksen.

Samalla Honka voi heittää hyvästit mitaleista. Kaksi tärkeää runkopelaajaa matkasi pahimman kilpakumppanin leiriin. Sitä ennen Honka luopui useasta profiilipelaajasta, kuten maalivahti Tomi Maanojasta ja Roope Heilalasta. Keskikentältä Jaakko Lepola lähti FC Lahteen.

Tilalle Honka on nostanut omia kasvatteja Kakkosesta. Lisäksi se on hankkinut nuoria lupauksia HJK:n organisaatiosta. Näiden pelaajien kasvattamiseen menee kuitenkin vuosia ennen kuin liigakelpoisuus on taattu.