Kuopion Palloseuran kapteenina tulevalla kaudella on toppari Pyry Kärkkäinen. Alakerran johtohahmo pystyy sanojensa mukaan uudistautumaan joukkueen mukana ja tavoitteena on loppusijoitus Veikkausliigan kuuden parhaan joukossa.

Pyry Kärkkäinen, KuPS:n päävalmentaja Esa Pekonen on todennut, että taktiikkanne on tälle kaudelle muuttunut radikaalisti telaketjujalkapallosta pallonhallintaa korostavaan pelityyliin. Kuinka tämä muutos on sisäistetty joukkueessa?

Tämä ainakin sopii, ja tykkään että pelitavassa on menty tuohon suuntaan. Muutkin äijät ovat pitäneet siitä, ja se on paljon enemmän pelaajia kehittävä tapa. Varsinkin, kun meillä on paljon nuoria pelaajia, niin se auttaa heitä kehittymään ja se sopiikin heille paremmin kuin todella fyysinen rymistely.

Lisäksi meillä on vieläkin tosi isokokoinenkin joukkue, mutta nykyinen kokoonpano soveltuu paremmin pallollisempaan pelitapaan.

Onko pelissänne vielä osia aiemmasta suoraviivaisemmasta pelityylistä?

Tämä riippuu paljon kustakin pelistä, miten sitä lähestytään. Varsinkin keväällä, kun kentät on huonossa kunnossa, niin pitää lähteä järjellä pelaamaan hieman yksinkertaisemmin.

Mitä Liigacupin pelit kertoivat joukkueenne tasosta muihin verrattuna?

Mielestäni liigacupin pelit menivät ihan ok, päästiin välieriin asti. Tietenkin siinä on ollut jonkin verran hakemista, kun ollaan pelitapaa muutettu radikaalisti. Oppimista on niin pelaajilla kuin valmentajillakin, miten löydetään parhaat ratkaisut kentällä. Pääasiassa olen suhteellisen tyytyväinen siihen, miten peli kehittynyt talven ja kevään aikana. Uskon, että ajan kanssa tilanne yhä vain paranee.

Jalkapallon seuraamiseen saat lisäjännitystä Nordicbetin vetokohteilla. Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa samalla 100 euron bonus!

Mikä on joukkueenne sijoitustavoite Veikkausliigakaudella 2012?

Virallinen tavoite on kuuden joukkoon, mutta jokainen haluaisi europelejäkin päästä pelaamaan.

Mikä jäi viime kaudesta eniten hampaankoloon?

Hampaankoloon jäi aika paljon on jokaisella osa-alueella. Virallisen tavoitteen mukaan oltiin kuuden joukossa, mutta melkoista alisuorittamista oli koko kausi. Cupissa onneksi päästiin finaaliin, ja saatiin eurocup-paikka sieltä. Mutta yksi vierasvoitto koko kaudella – se kertoo paljon. Tosi tuskaista oli varsinkin alkukausi, mutta onneksi loppukaudeksi skarpattiin.

Nälkää jäi ja parempaan olisi ollut eväät. Nyt on joukkuekin muuttunut sopivasti ja kombinaatio vaikuttaa hyvältä tulevaan kauteen.

Kapteenin arvo mitataan varsinkin silloin, kun menee heikosti. Miten itse toimit näissä tilanteissa? Huudatko pukukopissa tsempataksesi joukkuettasi?

Enemmänkin kentälle jää huutamiset. Sitten kun menee huonosti, riippuen tilanteestä, niin sitä pitää analysoida. Perustekemisen kautta asiat yleensä paranevat pienillä muutoksilla. Enhän minä päätä joukkueen peluutuksista sun muista. Näitä katsotaan valmentajien ja kapteeniston kanssa sitten yhdessä, miten tilannetta lähdetään purkamaan.

Kuka pelaaja nousee KuPS:sta Veikkausliigan eliittiin tällä kaudella?

Keskikenttäpelaaja Aleksi Paananen. Hän on pieni, taitava ja tosi hyvä pallon kanssa. Varsinkin nyt, kun pelisysteemiä on muutettu, niin se palvelee häntä tällä kaudella ihan eri tavalla kuin aiemmin.

Haastattelu: Kai Lintinen

Jalkapallon seuraamiseen saat lisäjännitystä Nordicbetin vetokohteilla. Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa samalla 100 euron bonus!