Vuosikaudet Ykkösessä ja Kakkosessa valmentanut Pasi Pihamaa puhui SuomiFutis-sivuston haastattelussa suunsa puhtaaksi. Jo tässä vaiheessa on selvää, että PK-35 Vantaan peräsimessä nähdään tulosorientoitunut luotsi, joka tekee kaikkensa nostaakseen suojattinsa Veikkausliigaan kauden päätteeksi.

Olette vahvistuneet rajusti viime kaudesta. Pelaako PK-35 Vantaa Veikkausliigaa ensi kaudella?

Jos luoja suo ja kaikki menee hyvin, niin toivotaan näin. Se on tavoite, mutta niin se tuntuu olevan monella muullakin seuralla.

Ketkä ovat pahimmat haastajanne?

Kuka nyt on haastaja ja kuka ei? Seinäjoki on tehnyt paljon satsauksia, Rovaniemi myös.

Oululaisista ei koskaan myöskään tiedä. Millainen ryhmä esimerkiksi OPS:llä tulee olemaan? Sitähän ei tässä vaiheessa vielä tiedä. FC KooTeePee tulee olemaan myös aika korkealla.

Olette saaneet paljon liigatason pelureita riveihinne, esimerkkeinä voidaan mainita Ymer Xhaferi ja Petri Oravainen. Miksi joukkueenne on niin imukykyinen?

Pexi ja Ymer voisivat pelata helposti muissa liigajoukkueissa tällä kaudella, mutta tällä hetkellä he edustavat PK:ta ja ovat tärkeässä roolissa joukkueen tavoitteen saavuttamiseksi. Pelaajat ovat viestittäneet toisilleen, että meillä toimii asiat kuten liigassa ja urheilullisuus ja taustat ovat kunnossa jotta yksi askel taakse voi viedä kaksi eteen. Tämä on varmasti yksi syy miksi liigatason pelaajia haluaa pelata PK:ssa.

Lisäksi Veikkausliigan taloudellinen tilanne on tällä hetkellä siinä kunnossa, että voimme kilpailla heitä vastaan silläkin saralla.

Ykkösessä pelaa joukkueita, jotka eivät juuri pelaajilleen korvauksia maksa. Onko sarjassa liian suuret tasoerot?

Taloudellisesti varmasti joo. Onhan tässä sarjassa isot erot budjeteissa.

Toisaalta sitten taas on hyvä muistaa, ettei näitä pelejä pelkillä budjeteilla voiteta. Se on ihan se ja sama mikä nimi selässä lukee, jos asenne ja voittamisen tahto eivät ole mukana.

Kun katselee Ykkösen kärkijoukkueiden nimilistoja, ne eivät kalpene Veikkausliigan häntäpään seuroille. Kuitenkin vain yksi joukkue voi nousta Veikkausliigaan. Onko tämä sinusta paras malli?

Se on aika raaka malli, että ainoastaan yksi vaan nousee. Se toisi vaihtuvuutta, jos kaksi nousisi suoraan ja kolmas karsisi sitten Veikkausliigan kolmanneksi viimeisintä vastaan.

On se aika raakaa, jos yksi s**t*nan peli – tai pahimmillaan puoliaika – ratkaisee koko kauden kohtalon.

Olet valmentanut viime vuodet Ykkösessä. Kuinka suuri polte sinulla on henkilökohtaisesti päästä liigaan?

Kyllähän se on unelma ja tavoite valmentaa Veikkausliigassa.

Minullahan lähtee kymmenes vuosi Ykköstä tai Kakkosta käyntiin, joten olisi kiva kokeilla ihan korkeimmalla tasolla valmentamista.

Minkälaista jalkapalloa PK-35 pelaa tällä kaudella?

Katso teksti-tv:stä (nauraa).

Huomasin kyllä murskavoittonne FC Hämeenlinnasta, mutta mikä oli pelillinen filosofia sen takana? Onko totta, että joudutte pelaamaan poikkeuksellisen paljon tuloksen ehdoilla sarjajärjestelmän takia?

Pyrimme yleiseen aktiivisuuteen niin hyökkäys- kuin puolustussuunnassa. Pyritään pitämään palloa tietenkin, mutta kyllä aktiivisuus on tärkeintä.

On sitten taas ihan sama minkälaista se peli on jos tulos ei ole hyvä. On ihan v*tun hailea minulle, jos palloa potkitaan ulos kentältä 90 minuuttia, kunhan tulos on hyvä.

Totta kai pyrimme pelaamaan hyvää futista ja sellaista, joka kehittää pelaajia. Kuitenkin joka pelissä se ei ole aina mahdollista, koska tulos on tärkein.

Haastattelu: Jaakko Käyhkö

Unibet tarjoaa lisäjännitystä jalkapallon seuraamiseen myös livevetojen muodossa. Kuittaa 100 euron bonus avaamalla pelitili tästä!