PK-35 Vantaa aloitti kautensa lauantaina murskavoitolla FC Hämeenlinnasta. Vahvistunut ryhmä osoitti, että se taistelee tosissaan paikasta Veikkausliigaan.

Joukkueen päävalmentaja Pasi Pihamaa ihmetteli SuomiFutis-sivuston haastattelussa Suomen Palloliiton toimintatapoja. Luotsin mukaan on raakaa, että ainoastaan yksi joukkue voi nousta Ykkösestä Veikkausliigaan. Eniten pahennusta valmentajassa herättää kuitenkin Palloliiton joustamaton toiminta.

– Ihan järjettömiä s**t*nan säännöksiä! FC KooTeePee pelasi Suomen Cupia FC Interiä vastaan kaksi päivää ennen sarjakauden alkua. Oulussa peli siirrettiin, vaikka kaupunki on täynnä pelikelpoisia kenttiä, Pihamaa kummastelee.

”Palloliiton pitäisi olla seuroja varten”

Pihamaan mielestä Palloliiton toiminta haittaa seurojen toimintaa sen sijaan, että se tukisi sitä.

– On se huomattu erilaisissa pienissä asioissa. Mielestäni Palloliiton pitäisi olla seuroja varten eikä seurojen Palloliittoa varten. Tuntuu vaan olevan aika vaikea yhtälö.

Luotsi antaa käytännön esimerkin suomalaisen jalkapallon katto-organisaation toiminnasta ja syistä, mitkä johtivat PK-35 Vantaan luovuttamiseen Suomen Cupissa.

– Palloliitossa on selkeät säännöt, että kolmen viikon aikana pitää pelata yksi kierros. Mutta meille annettiin vain yksi mahdollinen pelipäivä. Meillä oli kahdeksan pelaajaa loukkaantuneena ja olimme luvanneet pelaajillemme vapaata hiihtolomaksi. Päätimme sitten olla pelaamatta ottelua juniorimiehistöllä, luotsi paljastaa.

Julkaisemme Pasi Pihamaan haastattelun kokonaisuudessaan maanantaina!

Unibet tarjoaa lisäjännitystä jalkapallon seuraamiseen myös livevetojen muodossa. Kuittaa 100 euron bonus avaamalla pelitili tästä!