Kotimainen liigakausi pyörähtää käyntiin huhtikuun 15. päivä. Veikkausliigan puheenjohtaja Lasse Lehtinen kertoi kotimaisen liigakauden avaustilaisuudessa, että pallo voidaan potkaista liikkeelle rauhallisin mielin.

– Kausi alkaa toisenlaisissa tunnelmissa kuin viime vuonna. Laji on noudattanut omia sääntöjään. Lisenssimenettely oli sujuvaa ja mutkatonta, Lehtinen summaa.

Vuonna 2010 Veikkausliigan johtotehtävät kontalleen ottanut entinen kansanedustaja on huomannut, että liigajoukkueen todellista arvoa ei aina nähdä. Monilla paikkakunnilla on vaikeuksia nähdä jalkapallon kerrannaisvaikutuksia.

– Minulle on käynyt selväksi, että kaikilla liigapaikkakunnilla ei vielä ymmärretä liigajoukkueen merkitystä kaupungille tai jopa maakunnalle. Tässä riittää vielä evankeliointitehtävää. Paikallisille päättäjille pitää saada selväksi, että kun lajin olosuhteita parannetaan, niin se tulee säästönä takaisin muualla.

– Tämä on halvin urheilumuoto ehkäisemään syrjäytymistä, kotouttamaan maahanmuuttajia; koko asian sosiaalinen puoli on laaja, Lehtinen pohtii.

Liigajoukkueiden katsottava myös peiliin

Europarlamentaarikon tehtävissäkin toiminut Lehtinen haluaa ajaa avoimuutta. Yhteistyö on tärkeätä ja ennen kaikkea ylpeys omasta tekemisestä.

– Liigajoukkueetkaan eivät saa syrjäytyä omille paikkakunnilleen. Melkein poikkeuksetta jokaisen liigajoukkueen takana tai taustalla on jopa satavuotinen historia. Jos ja kun haluamme jalkapalloperhettä kasvattaa ja päästä tästä menestyskeskeisyydestä irti kohti oikeata laji- ja seurauskollisuutta, niin tarvitsemme vuorovaikutteisuutta. Tätä asiaa kannattaa isosta maailmasta kadehtia.

– Veikkausliigassa pelataan maailman parasta suomalaista jalkapalloa, päättää Lehtinen arvokkaasti.

Jalkapallon seuraamiseen saat lisäjännitystä Nordicbetin vetokohteilla. Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa samalla 100 euron bonus!