Entinen Englannin maajoukkueen kapteeni David Beckham ei edusta Ison-Britannian historiallista olympiajoukkuetta heinäkuun lopulla alkavissa Lontoon olympialaisissa. Englannin jalkapalloliitto on myös tiedottanut, että yksikään jalkapallon EM-turnauksessa mukana ollut pelaaja ei pelaa olympialaisissa.

– Luonnollisesti olen erittäin pettynyt, että en tullut valituksi, mutta olen nyt joukkueen suurin kannattaja, Beckham kertoi BBC Sport:lle.

– Minulle olisi ollut suuri kunnia olla mukana tässä uniikissa joukkueessa, mutta nyt toivotan heille onnea ja menestystä.

Beckham kuului olympiajoukkueen valmentajan Stuart Pearcen alustavalle 35 pelaajan listalle, mutta ensi maanantain virallisessa joukkueessa hänen nimeään ei ole.

Olympiaturnaus ei ole kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n virallinen turnaus. Joukkueet koostuvat alle 21-vuotiaista pelaajista, jonka lisäksi turnaukseen voidaan nimetä kolme yli-ikäistä pelaajaa.

Joukkueesta putoaminen tuntuu Beckhamille karvaalta, koska hän on ollut Lontoon olympiahankkeessa mukana alusta lähtien sen puolestapuhujana ja virallisen hakukomitean edustajana.

Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n alaisuudessa Ison-Britannian maat, Englanti, Skotlanti, Wales ja Pohjois-Irlanti, kilpailevat omina joukkueina.

Olympialaisissa maat kuitenkin kuluvat Ison-Britannian alaisuuteen ja perinteisesti briteillä ei ole ollut ollenkaan jalkapalloedustusta tässä turnauksessa. Nyt kotikisat tekevät poikkeuksen ja neljä maan edustajista kootaan yksi edustusjoukkue.

Luotettava peliyhtiö bet-at-home on yksi Alexander Ringin seuran pääsponsoreista.
Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa samalla 100 euron bonus!