Italia haki voiton vaikeimman kautta, kun se kaatoi EM-kisojen puolivälierässä Englannin vasta rangaistuspotkukilpailussa.

Ottelun jälkeen italialaispelaajista varsinkin rangaistuspotkunsa missannut Riccardo Montolivo oli helpottunut ja jakoi kiitosta joukkueen maalivahdille Gianluigi Buffonille, joka torjui Englannin viimeisen rangaistuspotkun, minkä ansiosta Italia vei voiton.

– Tämä on suuri helpotus, varsinkin minulle. Oloni oli kauhea epäonnistuneen rangaistuspotkun jälkeen. Onneksi loppu meni hyvin ja meillä on Gianluigin kaltainen maalivahti joukkueessa, Montolivo kertoi Uefa.com:lle.

Italia oli ottelussa selkeästi niskan päällä ja heidän olisi pitänyt ratkaista ottelu jo varsinaisella peliajalla, mutta viimeistely tökki pahemman kerran. Joukkue laukoi ottelussa peräti 36 kertaa, joista vain kahdeksan vetoa meni maalia kohti. Englannin vastaavat lukemat olivat yhdeksän laukausta ja yksi maalia kohti.

– Voitto oli ansaittu. Hyökkäsimme lähes koko pelin ajan ja loimme paikkoja, mutta emme onnistuneet maalinteossa, Montolivo jatkoi.

– Tänään uhrauduimme hyvin, meillä oli loistava henki ja keskittyminen jokaiselta pelaajalta. Meillä oli uskomattomia paikkoja ja jos pelaat kuin pelasimme, niin lopulta voitat ottelun, keskikenttäpelaaja Daniele De Rossi puolestaan pohti.

Luotettava peliyhtiö bet-at-home on yksi Alexander Ringin seuran pääsponsoreista.
Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa samalla 100 euron bonus!