RoPS:n viime kauden sekoitti sopupelijupakka, jossa useat RoPS:n ulkomaalaispelaajat olivat ottaneet rahaa erilaisten pelinaikaisten tapahtumien tekoa vastaan. RoPS:n kausi meni alavireisesti ja joukkue joutui hakemaan vauhtia Ykkösestä.

Ykkösen kausi on loppusuoraa vaille valmis ja RoPS johtaa sarjaa ylivoimaisesti ja on palaamassa liigaan ranskalaisen viisitin jälkeen takaisin. RoPS sai runsaasti oppia sopupelijupakasta, mistä on tehty käytännön toimintamallit seuran toimintaan.

– Nyt pyrimme tekemään taustatyöt entistä tarkemmin. Siltikään et voi olla sataprosenttisen varma, että saat aina rehtejä pelaajia. Olemme kuitenkin sanktioineet asian selvästi sopimuksiin. Pelaajalle, joka ei sopupelitarjouksesta seuralle ilmoita, seuraa 10 000 euron sakko, toimitusjohtaja Antti Hietakangas kertoo RoPS:n kotisivuilla.

RoPS:n alkuperäinen tavoite oli nousta liigaan kahdessa vuodessa. Nyt nousu kuitenkin on kohta jo varma, ja liigassa pärjääminen vaatiikin jälleen lisää panostusta joukkueeseen.

– Vaikka mikään ei ole vielä satavarmaa, kahta eri tyyppistä suunnitelmaa pidetään pöydällä. Tiettyjä asioita on tehty, että liigaan mennään. Tämän vuoden joukkueen runko tulee olemaan pohjana kävi miten kävi. Tulevaisuudessa on tavoitteena olla pysyvästi liigaseura.

– Uusien pelaajasopimusten teko ratkeaa sen mukaan missä sarjassa pelataan. Tavoite on kasata runko hyvissä ajoin. Siinäkin on puolensa, että tehdään vielä keväällä joitakin viime hetken ratkaisuja.

Lyö futikseen NordicBetille 50 euron riskitön veto! Kuittaa myös 100 euron bonus!
Jos riskitön veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!