Rovaniemen Palloseura varmisti ennätyksellisen aikaisin nousunsa Ykkösestä takaisin Veikkausliigan yhden kauden jälkeen. Seura on jo hyvää vauhtia rakentanut miehistöään jo ensi kautta ajatellen.

RoPS:n toimitusjohtaja Antti Hietakangas. Missä vaiheessa joukkueen rakentaminen on tällä hetkellä?

Meillä on noin 15 pelaajaa jo ensi kaudeksi, en ole laskenut ihan tarkkaan. Siihen päälle haetaan 3-5 vahvistusta ja junnuja päälle.

Millaisia lisäpanostuksia aiotte tehdä verrattuna menneeseen kauteen?

Meidän budjettimme nousee noin 150 000 euroa eli kokonaissumma on 750 000-800 000 euron välillä.

Tämän kauden tuloksesta on ennusteita ja aika lähellä nollaa ollaan. Kohta saadaan välitilinpäätös niin ollaan sitten viisaampia.

RoPS:n tapauksessa puhutaan aina liigalisenssin olosuhdevaatimuksista ja siitä kuinka mm. katsomo-olosuhteet eivät täytä asetettuja vaatimuksia, vaan tarvitaan poikkeuslupia. Missä vaiheessa kehityssuunnitelmat stadionin kanssa menevät?

Keskusurheilukentän remontin ensimmäinen vaihe on tehty. Lämmitettävä tekonurmi löytyy ja valot. Seuraavaksi suunnitelmissa on monitoimikatsomo, mikä on katettu ja missä on pukutilat.

Kaavaprosessi on siinä meneillään ja kaava valmistuu lähikuukausina ja sen jälkeen alkaa rakentaminen.

Onko liigalisenssin vaatimat muut asiat teillä kunnossa?

Ei meillä liigalisenssin suhteen tule ongelmaa, mutta ei voida myöskään sanoa, että kaikki on kunnossa, kun ei täytetä kaikkia kriteereitä olosuhteiden osalta.

Suunnitelmat ovat valmiina miten tullaan etenemään ja siitä päättää lopullisesti kaupunginvaltuusto. Toistaiseksi he ovat jo monta vuotta tehneet sellaisen päätöksen, että vaatimusten mukainen stadion rakennetaan. En usko, että päätös muuttuu siitä. Olisi aika hurja u-käännös.

Joukkueenne viime kauden kapteenin Tuomo Könösen sopimus päättyi tähän syksyyn, mutta ymmärsin, että jatkosopimuksesta on kuitenkin neuvoteltu?

Hänen kanssaan neuvotellaan koko ajan erilaisista vaihtoehdoista. Kyllä tässä varmaan jonkinlaiseen ymmärrykseen ehkä päästään.

Jose Manuel Rivera on ollut näytillä kotimaassaan Meksikossa Chivasin joukkueessa. Missä mennään miehen kanssa?

Hänellähän on sopimus meille ensi kaudeksi. Näillä näkymin pelaa meillä, mutta jos tarjous Meksikosta tulee, niin katsotaan asiaa uudelleen. Mitään konkreettista ei ole tilanteesta kertoa.

Kai Lintinen