Yksi IFK Mariehamnin ikoneista, 31-vuotias Mika Niskala on päättänyt lopettaa uransa. Mies debytoi liigassa FC Interin paidassa kaudella 2002, mutta maarianhaminalainen siirtyi kausiksi 2005-10 MIFK:iin, pelasi vuoden Norjassa palasi vielä viime kaudeksi ”kotiin”. Lopettamisen syynä oli pelaajauran ja arkielämän yhteensovittamisen vaikeus.

– Olen päättänyt lopettaa urani huipputasolla. Päätös on kypsynyt pikkuhiljaa syksyn aikana ja kun minulle tarjottiin kokopäivätyötä, tartuin siihen. Tänä vuonna olen yhdistänyt osa-aikatyön ja jalkapallon, nyt tuntuu oikealta jättää jalkapallo ja siirtyä siviilitöihin, Niskala kertoi Veikkausliigan kotisivuilla.

– Tuntuu hyvältä saada päättää ura näin hyvään kauteen ja olla mukana IFK:ssa joka tänä vuonna on todella kasvanut kaikilla tavoin.

Niskalan päätökseen vaikutti myös se, että pelaaja saa keväällä perheenlisäystä.

– Kun ajattelee kaikkia raskaita reissuja kauden aikana, niin tunsin, ettei minulla ole aikaa ja energiaa pelata sillä tasolla kuin toivoisin.

– Jalkapallo tällä tasolla vaatii 100-prosenttista keskittymistä ja olisi vaikea yltää siihen ensi vuonna. Tämä askel oli luontevaa ottaa nyt.

Seura tarjosi pelaajalle jatkoa ja miehelle olisi ollut käyttöä tulevaisuudessakin viime kaudella sijoittuneessa joukkueessa.

– Meidän silmissämme hän oli jopa parempi kuin ennen lähtöään IFK:sta Norjaan. Olisimme mielellämme pitäneet Mikan tärkeänä lenkkinä joukkueessa, mutta kunnioitamme täysin hänen päätöstä, IFK:n seurajohtaja Peter Mattsson toteaa.

CasinoEuro tarjoaa sinulle 5€ ILMAISRAHAA!