AC Kajaanilla on riveissään 15 sopimuspelaajaa. Maanantaina sopimuksen allekirjoittivat Eetu Koistinen, Timo Heikkinen ja Alexander Akbar.

Jokainen kolmikosta oli suuressa roolissa viime kaudella, kun kajaanilaisryhmä nousi Kakkosesta Ykköseen. Heikkinen ja Akbar mättivät maaleja Koistisen keskittyessä keskikentällä puolustavaan rooliinsa.

– He ovat meille tietenkin tärkeitä pelaajia. He tuovat paikallisuutta joukkueeseen, kertoo päävalmentaja Mika Lumijärvi SuomiFutis-sivustolle.

– ”Aleksanteri” ja ”Tilli” ovat kajaanilaisia pelaajia. On tietenkin tärkeätä, että saamme paikallisia pelaajia mukaan ryhmään.

Vahvistuksia joka rintamalle

Uutena nimenä joukkueeseen liittyy myös Jere Moilanen PS Kemin riveistä. 19-vuotias Moilanen tykkää nousta laitapuolustajan paikalta tukemaan hyökkäyksiä.

– Hän sopii meidän pelityylimme todella hyvin. Hän on hyökkäävä puolustaja. Hän on pienikokoinen ja liikkuvuudeltaan hyvä.

– Viime vuonna Kemissä hän ei varmaan voinut olla niin hyökkäävä siinä joukkueessa. Meille hän sopii erittäin hyvin. Näen hänet erittäin tärkeänä pelaajana meille, Lumijärvi sanoo.

AC Kajaani on vahvistanut myös valmennustiimiään. Lumijärven ja joukkueenjohtaja Veli Keräsen rinnalle nousee uutena nimenä Niko Aihio.

– Niko on ensi sijassa fysiikkapuolella. Näkisin hänet kuitenkin myös sellaisena joka paikan höylänä – hän pystyy olemaan joka puolella mukana, Lumijärvi tietää kertoa.

Julkaisemme Mika Lumijärven haastattelun kokonaisuudessaan joulupyhänä. Pysy kuulolla!

Jaakko Käyhkö (@JaakkoKayhko)