FC Lahteen talvella Kuopion Palloseurasta siirtynyt Markus Joenmäki tavoittelee profiilipelaajan roolia uudessa seurassaan. KuPS:ssä 24-vuotias puolustaja vietti kaksi edellistä kautta, mutta ei täysin lyönyt läpi. Mies oli kuitenkin tyytyväinen jaksoon Savossa.

– Aika Kuopiossa vei minua pelaajana eteenpäin. Pelasimme europelejä kaksi vuotta ja kokemus niissä oli huikea, mies kertoi Veikkausliigan kotisivuilla.

Mies kävi Saksan kolmostason Arminia Bielefeldin testissäkin, mutta sopimusta ei syntynyt. Tavoitteet ovat kuitenkin Lahtea korkeammalla tulevaisuudessa.

– Lahden kanssa minulla on vuoden sopimus, mutta tavoitteet ovat yhä ulkomailla. Haluaisin katsoa, miten pitkälle rahkeet riittävät.

FC Lahti aloittaa liigacupin pelit 16. tammikuuta JJK:ta vastaan. Samassa alkulohkossa pelaavat myös FC Inter ja TPS. Joukkue pelaa talven aikana myös kansainvälisiä harjoitusotteluita. 25. tammikuuta joukkue kohtaa virolaisen FC Nömme Kaljun ja helmikuussa OrsaSport Tournament Vantaassa ruotsalaisen Djurgårdenin.