Veikkausliigassa viime kauden päätteeksi pronssia voittanut TPS on nimittänyt uudeksi kakkosvalmentajakseen Jussi Nuorelan, kertoo seuran verkkosivut.

Pelaajauransa kauden 2008 päätteeksi lopettanut Nuorela palaa TPS-leiriin muutaman vuosien tauon jälkeen. Viimeksi Nuorela on toiminut FC Espoon päävalmentajana.

Nuorela aloittaa tehtävässään virallisesti helmikuun alussa TPS:n liigajoukkueen parissa. Edustusjoukkueen lisäksi miehen vastuualueeseen kuuluu myös seuran lahjakkaiden junioreiden akatemiajoukkueen aamuharjoituksista vastaaminen.

– Jussilla on takanaan hieno pelaajaura ja hän on ammentanut kotimaasta ja ulkomailta hankittua kokemusta ja tietämystä sen jälkeen loogisesti valmentamisen parissa, toimitusjohtaja Marco Casagrande sanoo.

– Jussi oli pelatessaan vahva puolustuksen johtajatyyppi, ja meillä valmennuksen roolituksessa tulemme varmasti hyödyntämään hänen erityisosaamistaan esim. puolustamisen ja erikoistilanteiden osalta. Olemme iloisia, että tässä kohdassa palaset loksahtivat kohdalleen siten, että entinen kapteenimme palaa organisaatioon.

Nuorela pelasi Veikkausliigaa TPS:n riveissä kausina 2005-2007. Pestin kaksi viimeistä kautta hän toimi kapteenina. Veikkausliigan lisäksi pelimies on käynyt kokeilemassa kuudessa eri maan sarjassa, esimerkiksi Hollannissa ja Turkissa.