UrhoTV:n olemassaolosta on spekuloitu sen syntymisestä lähtien ja milloin missäkin on uutisoitu kanavan häviävän kartalta, varsinkin kun sen ykköstuotteen eli jääkiekon SM-liigan oikeudet siirtyvät kuluvan kauden jälkeen Sanoma-konsernille.

UrhoTV:n sisältöjohtajan Markku Korhosen mukaan tilanteesta ei seuraa mitään dramaattista ja kanavan toiminta jatkuu myös tulevaisuudessa.

– UrhoTV:n kuolemaa on spekuloitu pitkään, mutta emme siitä enää itse hätkähdä. Kanava toki muuttuu ilman SM-liigaa eikä siitä voi 20 euroa kuukaudessa enää ottaa, Korhonen pohtii SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

UrhoTV:lla on hallussaan vielä Veikkausliigan oikeudet kaksi seuraavaa kautta, Korisliiga tämän ja ensi kauden ajan ja Lentopallon Mestaruusliiga kevääseen 2014 asti sekä vielä lentopallon maailmanliigan oikeudet kesältä 2014.

– Koko UrhoTV:n olemassaolon aikana ollaan vakaasti uskottu, että suomalainen urheilu ylipäätään kiinnostaa, eikä sitä olla kuoppaamassa.

– Tilanne on meidän kannalta hyvä. Sisältöperspektiivi on sopivan pitkä, mikä antaa meille mahdollisuuden miettiä puhtaalta pöydältä sisältöstrategioita millainen kanava ollaan jatkossa.

SM-liiga tuonut suuren osan liikevaihdosta

Korhonen vahvistaa sen, että SM-liiga tuo heille sisään suurimman osan asiakkaista ja liikevaihto tulee putoamaan.

– SM-liiga tuo varmasti ison osan meidän nykyisestä asiakaskunnasta ja liikavaihdosta, mutta vastaavalla tavalla se on iso osa meidän kustannuksista. Liigan poistuessa liikevaihto pienenee, mutta myös kustannukset pienenee.

– Aivan premium-tuotteista – SM-liiga, F1, Mestarien liiga ja kenties Valioliiga – jokainen on kiinni jonkun aikaa tulevaisuuteen, mutta nekin palaavat vähitellen markkinoille. Varmasti mietitään myös premium-sisältöä tulevaisuudessakin. Ei noistakaan mikään ole aidosti kultakaivos. Suomi on pieni markkina-alue. Oikeudet ovat hintavia nykypäivänä, joten kannattavuuden saaminen on hankalaa.

Kotimainen palloilu vahvassa asemassa myös tulevaisuudessa?

Korhosen mukaan todennäköisin suunta aluksi on pitää kiinni nykyisistä lajeista myös tulevaisuudessa, mutta myös uusia lajeja palettiin halutaan.

– Meille jää edelleen kolme hienoa suomalaista lajia tarjontaan. Ilman edellä mainittuja premium-tuotteita ensisijainen vaihtoehto millä lähdetään etenemään, on kotimainen urheilu ja siihen luottaminen. Ollaan kiinnostuneita jokaisesta lähetysoikeudesta.

– Ei olla millään tavalla pahoillamme siitä, että ollaan erilaisessa kilpailuasetelmassa kuin muut. Syystä tai toisesta tällä hetkellä kotimaista urheilua, pois lukien SM-liiga, ei ole juurikaan tarjolla yleisölle. Siinä on potentiaalia, mutta ei olla saatu niitä tuloksia, mitä siitä on saatavissa ja tähän haetaan ratkaisua.

UrhoTV näyttää Veikkausliigakaudesta 2013 yli 35 ottelua, minkä lisäksi oikeuksia on edelleen myyty SBS Oy:n hallinnoimalle tv-kanava Kutoselle, joka näyttää 10-15 kamppailua tulevalla kaudella maanantai-illan ohjelmapaikallaan.

Kai Lintinen, (@kailintinen), Helsinki