Vaasan Palloseura kaatoi Ykkösen SJK:n Seinäjoella niukasti 2-1-lukemin perjantaina pelatussa harjoitusottelussa. Ilahduttavinta Veikkausliiga-joukkueelle oli kahden testipelaajan onnistuminen maalinteossa.

Ensin togolainen Asmiou Ayewa onnistui 26. minuutilla ja toisen puoliajan ensi minuuteilla kanadalainen Rufold Maynard vei vaasalaiset jo kahden maalin johtoasemaan.

Isännät kavensivat vielä seuraan juuri sopimuksen tehneen Viron alle 21-vuotiaiden maajoukkuepelaajan Stanislav Goldbergin maalilla, mutta VPS:lle lopulta voitto 2-1-lukemin. VPS-luotsi Olli Huttunen näki viidestä testimiehestä juuri maalintekijöiden esiintyneen edukseen.

– Ensimmäinen maali oli hyvä pusku ”Asalta”, ei missään nimessä helposta paikasta. Toinen maali oli hyvä vapaapotku ”Rudilta”. Hänellä on todella hyvä vasemman jalan potku. Molemmat esiintyivät positiivisesti, Huttunen kertoi VPS:n kotisivuilla.

– Muista testipelaajista Bamo Alftat ja Albert Kuqi jäivät varsin vähälle ajalle. Peli oli muutenkin varsin sekavaa tuolloin, joten suuria johtopäätöksiä heidän suhteensa ei voida vielä tehdä.

Viides testipelaaja oli jo joulukuussa mukana ollut ja valmennusjohdon vakuuttanut jenkkitoppari Karsten Smith. 24-vuotias pelaaja oli palannut juuri takaisin Pohjois-Amerikasta ja esitys sen mukainen. Seura vihjasi aiemmin, että pelaaja on erittäin lähellä sopimusta.

– Hän ei ollut vielä täydessä iskussa aikaerorasituksesta johtuen. Hänellä oli myös pieniä kipuja johtuen kovasta harjoittelusta. Vaatii vielä hiukan aikaa ennen kuin hän pelikunnossa.

VPS aloittaa Liigacupin ensi viikon perjantaina 25. tammikuuta vieraspelillä KuPS:ia vastaan.

Lue VPS:n otteluraportti tästä.