AC Milan isännöi keskiviikon Mestarien liigan puolivälierässä yhtä suurinta ennakkosuosikkia Barcelonaa. Joukkueet kohtasivat viime vuoden pudotuspeleissä yhtä kierrosta myöhemmin ja Barcelona eteni välierään voittamalla kotiottelunsa 3-1-lukemin Italiassa pelatun maalittoman tasapelin jälkeen.

Surkean alkukauden seurauksena potku-uhan alla ollut AC Milan-luotsi Massimiliano Allegri on saanut joukkueensa viime aikoina huippuvireeseen ja nousi kohti sarjan kärkisijoja on ollut vakuuttava.

Joukkueella on kuitenkin dilemma ennen huippukamppailua hyökkäyspäässään. Loistavasti tammikuun siirtonsa jälkeen esiintynyt Mario Balotelli ei saa pelata seuran paidassa Mestarien liigaa ja joukkuetta alkukaudella maaleillaan – 15 osumaa liigassa – pinnalla pitäneen 20-vuotiaan sensaatiopelaaja Stephan El Shaarawyn pelikunto on vielä arvoitus lievän polvivamman seurauksena.

Allegrilla löytyy myös luottoa pelikuntoon palanneeseen Giampaolo Pazziniin.

– Hän on yksi Milanin nousun arkkitehdeistä, Milan-käskijä vahvisti UEFA.com:ssa.

Pysähtyykö Euroopan kovin hyökkäyskoneisto?

Milanin puolustus joutuu kovaan paineeseen Lionel Messin ja kumppaneiden kivikovan hyökkäysvoiman edessä. Yli 110 maalia jo kaudella iskeneen hyökkäyskoneiston pysättäjiksi on valittu puolustusnelikko Kevin Constant, Cristian Zapata, Philippe Mexes ja Ignazio Abate, mutta Allegri ei paljasta vielä ylempiä pelaajia.

– Olemme altavastaajia, mutta uskomme itsemme. Toki joukkueemme on kohtuullisen nuori, jos vertaamme vaikka viime vuoteen, 30-vuotias puolustuksen nestori Mexes pohtii.

Viime kaudella Milan pysäytti kotonaan Barcelonan hyökkäykset tehokkaasti, mutta vieraissa puhti ei riittänyt. Kuinka käy nyt?

– Uskon, että peli pysyy avoimena loppuun asti. Olemme erilainen Milan kuin aiemmin, mutta olemme yhä Milan. Nuoret pelaajat, kuten El Shaarawy, ovat kokemattomia, mutta voivat tuoda tietyn lisän ryhmäämme.