Balkanilla pelataan räjähdysherkkä jalkapalloderby – ”Menneet kaunat ovat historiaa”

© Kuva: Getty Images
Astana saapuu Old Traffordille! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!

Balkanin niemimaalla pelataan perjantai-iltana räjähdysherkkä maaottelu, kun Kroatia isännöi Serbiaa pääkaupungissaan Zagrebissa.

Mahdollisten yhteenottojen välttämiksi serbikannattajia ei päästetä ollenkaan otteluun, joka on näiden kahden entisen Jugoslavian maan ensimmäinen kohtaaminen.

Joukkueiden päävalmentajat tapasivat etukäteen jo joulukuussa keskustellakseen juuri tästä kyseistä ottelusta ja vakuuttivat, että ongelmia ei ainakaan joukkueiden tai niiden johtoryhmien taholta esiinny.

– Otimme kahvit ja istuimme alas keskustellen vapaasti muutamista asioista. Maajoukkuevalmentajina meidän pitää esiintyä vastuullisesti, ei luoda jännitteitä tai kaataa bensaa liekkeihin, Kroatian päävalmentaja Igor Stimac kertoi New York Timesin haastattelussa.

Tulisieluisena pelaaja muistettu Sinisa Mihajlovic on puolestaan nykyään Serbian päävalmentaja. Mies kertoo, että tapaaminen ennen kamppailua puhdisti ilmaa.

– He kunnioittavat meitä ja me kunnioitamme heitä. Suhteemme on puhdas ja vanhat kaunat ovat historiaa, Mihailovic kertoo.

Perjantain ottelut: Kroatia-Serbia, Skotlanti-Wales, Makedonia-Belgia

Euroopan MM-karsintalohkon A tilanne:

Belgia     4 3 1 0  8-1 10  
Kroatia    4 3 1 0  6-2 10  
Serbia     4 1 1 2  6-5 4  
Makedonia   4 1 1 2  3-4 4  
Wales     4 1 0 3  3-11 3  
Skotlanti   4 0 2 2  2-5 2

>>> Lunasta 10€ riskitön veto Liigaan. Tarjous voimassa vain tämän viikon! 

Astana saapuu Old Traffordille! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!