Ruotsin jalkapallon pääsarja Allsvenskan käynnistyy tänään sunnuntaina ja osa avauskierroksen peleistä pelataan huomenna maanantaina.

Mukana on runsaasti suomalaispelaajia. Ennakkosuosikkeihin kuuluvaa, viime kauden hopeajoukkueetta, BK Häckeniä edustavat viime kauden tapaan Huuhkajien laitapakki Kari Arkivuo sekä FC Interistä seuraan talven aikana siirtynyt Mika Ojala.

Toissa kauden mestarijoukkuetta ja viime kaudella sarjassa kuudenneksi sijoittunutta Helsingborgs IF:ää edustaanuori Jere Uronen, joka tosin on vielä toipumussa tammikuisesta polven tähystyksestä.

Uronen nousi viime kaudella seuransa ykkösvaihtoehdoksi vasemman puolustajan paikalle ja esiintyi muutaman kerran myös A-maajoukkueessa.

Djugården tyhjentyi suomalaispelaajista, kun Kasper Hämäläinen siirtyi Puolaan ja Joona Toivio siirtyi juuri kauden kynnyksellä Norjan mestarijoukkueeseen Moldeen. Konkariosastoa edustaneen Daniel Sjölundin sopimusta ei jatkettu ja mies vaihtoi toiseen Allsvenskan-seuraan Åtvidabergsiin.

Huuhkajienkin rinkiin kuuluva Paulus Arajuuri edustaa Kalmar FF:ää ja Markus Halsti jatkaa Malmö FF:ssä, joka pelaa myös Eurooppa-liigan karsinnoissa BK Häckenin tapaan. Viimeinen, muttei vähäisin, pääsarjassa pelaava suomalainen on pietarsaarelaislähtöinen Jens Portin, joka edustaa keskikastin Gefle IF:ää.

Katso ylhäältä kuvagalleria sarjan suomalaisista.