Viiden Suomen mestaruuden mies, HJK:sta KuPS:iin siirtynyt Rami Hakanpää ottaa tulevalla kaudella roolia myös savolaisseuran valmennuksessa.

– Hän on minulle ja apuvalmentaja Ylösen Harrille keskustelukaveri ja tuo uusia näkemyksiä ja tuulia valmennukseemme, KuPS:n päävalmentaja Esa Pekonen kertoi 34-vuotiaan kapteenin roolista tulevalla kaudella SuomiFutis-sivustolle.

Porilaislähtöinen Hakanpää aloitti liigauransa kotikaupunkinsa FC Jazzissa kaudella 1994. Mestaruuden hän voitti siellä 1996.

HJK:ssa hän oli kahteenkin eri otteeseen ja voitti mestaruudet vuosina 2002, 2003, 2011 ja 2012. HJK-pestien välissä hän oli FC Hongan runkopelaajia vuosina 2007-10.

– Hän on ollut hyvien valmentajien alaisuudessa ja tuo näkemystä siihen, mitä voisi tehdä toisin. Ja mitä ajatuksia hänelle on tullut, kun on ollut Antti Muurisen ja milloin kenenkin valmennuksessa.

– Minä päävalmentajana päätän, mitä niistä käytetään. Tärkein rooli hänellä on kuitenkin kentällä. Ohjata ja johtaa puolustusta.

KuPS kohtaa Veikkausliigan avauskierroksella MYPA:n kotikentällään sunnuntaina. Jo useita otteluita on peruttu kenttäolosuhteiden vuoksi avauskierroksella. Kuopiossa peli ei ole vaarassa tekonurmialustan vuoksi. Lue lisää tästä.

Kai Lintinen (twitter@kailintinen)