Jalkapallon Ykkönen pyörähti maanantaina käyntiin kahdella ottelulla, joissa suosikit olivat jopa ylivoimaisia.

Valkeakoskella pikaista paluuta Veikkausliigaan hakeva Haka nujersi AC Oulun 3-0 (2-0). Hakan maaleista vastasivat Dema sekä kahdesti osunut Venance Zézé. Hakaa pidetään SJK:n kanssa Ykkösen suurimpana nousijasuosikkina.

Vantaalla kärkipäähän myös povattu PK-35 Vantaa oli tyly isäntä FC KooTeePeelle ja latoi taululle voittolukemat 5-0 (4-0).

PK:n maalikarkelot aloitti Jukka Hirvonen viidennellä minuutilla ja nopeaa jatkoa toi täksi kaudeksi seuraan tullut ranskalainen Karim Benounes, joka osui 8. ja 10. minuutilla ja peli oli jo sillä selvä.

John Weckström taituroi lukemiksi jo 4-0 avauspuolikkaan lopulla ja vaihdosta kentälle otettu Petri Oravainen vastasi päätöslukemista seitsemisen minuuttia ennen peliajan päätöstä.

Ykkönen jatkuu torstaina yhdellä ottelulla, kun nousijajoukkueet Ilves sekä AC Kajaani kohtaavat Tampereella.