Veikkausliigan kärkisijoille hieman yllättäen alkukaudesta nousseeseen VPS:ään täksi kaudeksi Ruotsista siirtynyt kenialaispelaaja Anthony Dafaa on kotiutunut hyvin Suomeen ja Veikkausliigaan.

– Elämä on hyvää tällä hetkellä. Ihmiset ovat ystävällisiä ja kulttuuri verrattuna Ruotsiin on hyvin samanlainen. Ihmiset myös puhuvat täällä Ruotsia, joten eroja ei sitenkään ole, Dafaa kertoi VPS:n otteluohjelmassa.

Dafaa on ottanut keskikentän pohjalla roolin Tony Björkin rinnalla. Miesten vahvuudet täydentää toinen toisiaan. Björk saa kehut joukkuekaveriltaan.

– Hän tekee paljon sellaista työtä, joka helpottaa pelaamistani ja tarjoaa minulle eri mahdollisuuksia. Tony on todellinen joukkuepelaaja.

24-vuotias kenialainen vaatii itseltään kuitenkin enemmän tulevissa peleissä, mikä on hyvän pelaajan merkki. Tähtäin Veikkausliigassa on asetettu erittäin korkealle.

– En voi sanoa olevani vielä tyytyväinen peliini, sillä yritän vielä todistaa osaamistani. Pyrin oppimaan mahdollisimman paljon valmentajilta ja pelikavereiltani kehittyäkseni paremmaksi pelaajaksi. Teen töitä päivästä toiseen päästäkseni urallani yhä ylöspäin.

– Nyt kun olemme ulkona cupista, niin kirkkain tähtäimeni on liigan voitossa! Se ei tule olemaan helppoa, mutta uskon siihen lujasti. Minulla ei ole yksilöllisiä tavoitteita, sillä haluan vain tuntea hyvää oloa VPS:n voittaessa ja pärjätessä.

Lue VPS:n otteluohjelmasta Dafaan koko haastattelu ja muita ennakkojuttuja viikonlopun TPS-ottelusta.