Helsingin Jalkapalloklubin taival Veikkausliigassa on käynnistynyt yskähdellen ja jopa epäilyksiä herättäen.

Täksi kaudeksi Sixten Boströmin komentoon siirtynyt HJK on kontannut erityisesti kotikentällään eivätkä esitykset ole varsinaisesti vakuuttaneet vieraissakaan. HJK:n puhteenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen on mietteliäänä tilanteesta.

– No, en ole siitä lauantain tappiosta päässyt kyllä vieläkään yli. Tässä eletään kuitenkin sen verran tunteella mukana, että kyllä tuollaiset tapahtumat jäävät vaivaamaan, Lyytikäinen kertoi Unibetille.

– Tämä tilanne ei tyydytä ja se on aivan selkeä asia. Suurin syy on yksinkertaisesti sanottuna peliesityksemme. Pisteitähän joukkue on kerännyt ihan mukavasti ja sarjakärjen tuntumassa mennään, mutta kokonaiskuva ratkaisee.

HJK satsasi kauteen paljon uusien pelaajien ja uuden päävalmentajan muodossa. Kehitystä pitää seurajohdon mukaan tapahtua kauden edetessä.

– Sanotaanko nyt näin, että asioiden on kehityttävä jatkossa. Meillä on kaikki mahdolliset resurssit käytössä, mutta nyt on tulosten aika. Näin tämä ei voi jatkua eivätkä esimerkiksi loukkaantumiset riitä selittämään tätä tilannetta.

– Boström tietää itsekin varsin hyvin, ettei tyytyväisyyteen ole aihetta. Yhtä lailla hän tekee joukkueen kanssa kaikkensa, että pelaaminen kehittyy parempaan suuntaan.

Boströmin asema ei kuitenkaan Lyytikäisen mukaan ole vielä vaarassa.

– 1,5 kuukautta Veikkausliigaa ei riitä arvioimaan, onko epäonnistuttu totaalisesti vai onko vastaavasti menty merkittävästi eteenpäin. HJK on prosessissa ja sitä prosessia Boström johtaa tällä hetkellä vakaalla seurajohdon luottamuksella.

– Jos olisimme vaikkapa samassa tilanteessa kuin FC Lahti, niin varmaan päävalmentajankin asema olisi erilainen. Jos riittävän pitkään menee huonosti, niin sitten ryhdytään tekemään isompia muutoksia.