Maanantaina vahvistettiin jo aiemmin uutisoimamme tieto, että Joni Kauko siirtyy FC Lahdesta Saksan 2. Bundesliigassa pelaavaan FSV Frankfurtiin.

Kolme A-maaotteluakin urallaan pelannut 22-vuotias vakuutti seuran aikoinaan testileirillä ja oli lähellä siirtoa jo viime vuoden puolella, mutta Kaukon silloin seura FC Inter ja saksalaisseura ei päässyt yhteisymmärrykseen kasvattajarahasta.

Kauko siirtyi alkukaudeksi FC Lahteen sopimuksella, mikä ilmeisesti mahdollisti siirron ilman siirtokorvausta ja nyt mies onkin jo saksalaisseuran vahvuudessa.

– Joni esiintyi vahvasti näyttöleirillään ja vastasi odotuksia. Olemme iloisia, että hän valitsi FSV Frankfurtin ja odotamme hänen valtaaavan vahvan roolin joukkueestamme. Uskomme hänen sopivan mainiosti joukkueen runkoon ja tuo joukkueeseen lisää atleettisuutta., seuran urheilujohtaja Kent Bergersen kertoi seuran kotisivuilla.

Kovaluinen keskikenttäpelaaja näkee itse siirtymisen Saksaan hyvänä askeleena uralleen tässä vaiheessa.

– Seura on näyttänyt antavansa nuorille lupauksille mahdollisuuden ja oli vahvasti kiinnostunut minusta. Haluan edetä urallani nyt seuraavalle askeleelle ja menestyä tässä seurassa, Kauko itse kertoi.