Tiukassa taloustilanteessa oleva JJK käynnisti viime tiistaina pelastustalkoot. Kasassa on jo suuri summa, ja esimerkiksi yrityspuolelta odotetaan edelleen tukiaisia.

JJK:n keräys on tuottanut maanantaiaamuisen pävityksen mukaan 46 800 euroa. Viime perjantaina rahaa oli kertynyt jo noin 44 tuhatta euroa. Vaikuttaakin siltä, että lahjoittajien kukkaronnyörit ovat kiristyneet viime päivinä. JJK:n tavoitteena on kerätä kolehdilla yhteensä 100 000 euroa elokuun puoliväliin mennessä.

JJK:n pelaajakordinaattiori Joni Collanin mukaan seura tarvitsee yhteensä 300 000 euroa, jotta ryhmä voi jatkaa luottavaisin mielin toimintaansa. Kampanjan onnistuessa JJK:n osakkaat ovat valmiina heittämään toiset 100 tuhatta kehiin. Viimeisessä kolmanneksessa tarvitaan puolestaan seuran myyntipuolen panosta.

Keräys alkanut lupaavasti

JJK:n hallituksen puheenjohtaja Lassi Hietanen on tavoitteen suhteen luottavainen, sillä seura on tässä vaiheessa saanut tukea lähinnä vasta yksityishenkilöiltä.

– Olemme positiivisesti yllättyneitä, että tämä keräys on lähtenyt näin hyvin liikkeelle. Olemme 10 tuhatta euroa edellä sitä, mitä aiemmin suunnittelimme, Hietanen iloitsee SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

– Yrityspuolta ja isompia yhteistyöryhmiä lähestytään vasta elokuussa, Hietanen jatkaa.

Hietasen mukaan keräys on tuottanut hyvin tulosta. Jos seurassa ei päästä himoittuun tavoitteeseen, johtaisi se Hietasen mukaan korkeintaan siihen, että puhuttu pelaajavahvistus jäisi hankkimatta.

– Nyt ollaan jo niin paljon saavutettu, että päästään ainakin lähelle (100 tuhatta).

Hietasen mukaan pelaajavahvistus on nimenä sellainen, että hän olisi avauksen tason mies puolustukseen. Hankinnassa on lähestytty tähän mennessä kahta tai kolmea vahvistusta.

Collanin mukaan JJK on keskustellut myös keskikentän laiturin Niko Markkulan kanssa.

Jaakko Käyhkö
(Twitter:@JaakkoKayhko