Opetusministeriön ylitarkastaja (kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopolitiikan osasto) Hannu Tolonen kommentoi FC Hongan tulevaa eurokamppailua.

FC Espoolaisjoukkue kohtaa Lech Poznanin ensi viikolla.

Mitkä ovat FC Hongan mahdollisuudet tätä puolalaista jättiä vastaan? Millä osa-alueilla pitää onnistua, jotta mahdollisuuksia on?

Mahdollisuudet ovat totta kai olemassa. Selvää on, että Veikkaus-liigan normipelillä ei peliä voiteta. FC Hongan tilanne on sikäli hyvä, että seura on pelannut hyvin tällä kaudella ja vastaavasti puolalaiset ovat kauttaan pikkuhiljaa aloittelemassa, Tolonen sanoo Hongan tiedotteessa.

– Paras tilanne tietysti olisi voittaa 1. osaottelu kotona niin, että vastustaja ei pääsisi vierasmaalia tekemään. Hyvään tulokseen vaaditaan joukkueen onnistumista ja tiivistä puolustamista sekä hyökkäysten huolellista viimeistelyä.

Miten näet jalkapallon tulevaisuuden Suomessa?

– Jalkapallolla on tulevaisuutta myös Suomessa. Pitää osata olla kärsivällisiä. Menestyksen eteen on tehtävä töitä niin yksilö-, seura- kuin maajoukkuetasolla. Valmennusosaamisen vahvistaminen ja osaajien rekrytointi pelaajauran alkuvaiheisiin on mielestäni prioriteetin kärjessä.

– Pelaajien henkilökohtaisten taitojen ja pelin lukemisen kehittämiseen on panostettava. Sillä taataan heidän kehittyminen ja siirtyminen myös ulkomaille, jota kautta koko suomalainen palloilukulttuuri vahvistuu.