Veikkausliiga-seura FC Lahden päävalmentaja Juha Malinen pitää sarjan nimisponsoria Veikkausta yhtenä pääsyyllisenä sarjan runsaasta ja tiheästä ottelumäärästä alkukauden aikana.

Otteluruuhkan tuomaa väsymystä ja sitä, ettei joukkueet ole pystyneet harjoittelemaan pelien tiimellyksessä juuri lainkaan, on pidetty suurena tekijänä siinä, että Veikkausliiga-seurat putosivat europeleistä mm. luxemburgilaiselle, islantilaiselle ja virolaiselle joukkueelle.

– Kukaan ei ole puhunut tästä ääneen, mutta Veikkaus on yksi osasyyllinen suomalaiseen sarjajärjestelmään. Veikkauksen kupongeille pitää saada kesällä kohteita, kun isot sarjat ovat tauolla, Malinen täräyttää Etelä-Suomen Sanomille.

Malinen nostaa keskusteluun myös sen, pitäisikö kotimaassakin siirtyä ns. eurooppalaiseen pelirytmiin. Nykyään jo pohjoisemmissakin maissa, mm. Tanskassa ja viimeksi Venäjällä on siirretty kauden alku syksylle ja loppupelit keväälle talvitaukoineen. Malinen näkee tämän olevan tulevaisuudessa ainoa vaihtoehto, jos Suomessa halutaan muutosta lajin nykytilaan.