FC Lahden alkukausi oli hankala, mutta seura on saanut valmentajanvaihdoksen jälkeen uutta eloa, kun Juha Malisen teesit ovat purreet.

FC Lahden toppari Markus Joenmäki, joka oli viime hetken voittomaalin isä TPS:ää vastaan kuun alussa, vilauttaa jopa mitalin olevan mahdollista lahtelaisille.

– Jännä tilanne. Haluamme voittaa loppukaudesta mahdollisimman paljon. Niin pystyisimme kiusata yläpään joukkueita, jos emme itse sinne saakka pääse. Jos voitamme kaksi seuraavaa peliä, se antaisi meille iskumahdollisuuden ylemmäs, mikä taas toisi lisäpotkua loppukauteen, Joenmäki kertoi seuran kotisivuilla.

Joenmäki ottaa oman osansa alkukauden alavireestä ja kokee koko joukkueen tason heittelevän liikaa, minkä sarjataulukkokin kertoo.

– Olemme ailahdelleet liikaa. Kaikkiin maaleihin ei tietysti voi vaikuttaa, mutta tuntuuhan se hirveältä, jos omiin menee kolme tai enemmän.

FC Lahti kohtaa keskiviikkona RoPS:n kotikentällään. Lahti huilasi viikonlopun, kun RoPS taas eteni 4-0-voitolla IFK Mariehamnista Suomen cupin finaaliin.

– Mitä itse olen cupia pelannut, niin meillä pitäisi olla enemmän jalkoja kin pohjilla. Olemme askeleen edellä. RoPS taistele ja vääntää todella kovaa eikä maalinteko heitä vastaan ole helppoa.