Suomen A-maajoukkue kokoontuu maanantaina Helsinkiin valmistautumaan ensi viikon perjantaina Olympiastadionilla pelattavaan MM-karsintaotteluun Espanjaa vastaan. Huuhkajahyökkääjä Kasper Hämäläinen odottaa peliä jo innolla.

Huuhkajat hakivat maaliskuussa ikimuistoisen tasapelipisteen Gijonista. Kyseinen peli on edelleen tarkasti Hämäläisen muistissa.

– Se oli hieno tulos, koska kukaan ei odottanut meiltä mitään. Se on yksi urani hienoimpia tuloksia, Hämäläinen myöntää SuomiFutiksen haastattelussa.

Pelin luonne tulee tuskin muuttumaan joukkueiden viime kohtaamisesta. Espanja tulee pitämään palloa ja Huuhkajat iskemään vastahyökkäyksillä.

– Meidän materiaalimme on sopiva nopeisiin vastahyökkäyksiin. Samalla tyylillä jatkamme, millä saimme pisteen Gijonista, Hämäläinen uskoo.

Yksi asia tosin saattaa muuttua. Rubin Kazanissa pelaava Roman Eremenko on Huuhkajien viime otteluissa nähty kymppipaikalla, eikä joulukuusitaktiikan alemmalla oksalla. Se on Hämäläisen mukaan tuonut lisää vaarallisuutta Suomen pelaamiseen.

– Ennen kaikki ylimmät kärjet juoksivat linjan taakse, mutta ”Roma” haluaa olla enemmän pallossa kiinni ja jäädä pelattavaksi. Hänen syöttönsä on niin mahtavia, että tulee myös enemmän tilanteita. Alhaalta syöttö on aikaisemmin ollut ehkä liian pitkä. Ylhäällä se on lyhyempi ja siksi tappava, Hämäläinen analysoi.

Kim Sanden