Alle 17-vuotiaitten (1.1.1997) poikien maajoukkue päätti Norjassa pelatun avoimen PM-turnauksen riemukkaasti voittoon Tanskan kaaduttua finaalissa lauantaina.

Alkulohkossa selvää jälkeä vastustajistaan tehnyt Tanska lähti finaaliin suosikkinaet enkin kun Suomi joutui sääntötulkintojen vuoksi jättämään kaksikon Roni Peiponen – Ilmari Niskanen katsomon puolelle pelikieltojen takia.

Suomi sai ottelulle kuitenkin erinomaisen alun, kun jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen toppari Akseli Kalermo antoi oikeaa laitaa pitkin pitkän pystysyötön ja Samuel Haglund näytti nopeuttaan ja paineli ulkokautta ohi puolustajan, ajoi maalille ja sijoitti pallon pienestä kulmasta hallitusti verkon perukoille. Tanska tasoitti 72. m inuutilla, kun sivulta tullut vapaapotku painui tanskalaispään kautta Suomen maalin alanurkkaan ja lukemat olivat 1-1.

Jatkoajankin jälkeen tilanne oli 1-1 ja ratkaisu tuli lopulta rangaistuspotkukilpailussa kuudensien laukojien kohdalla ja Suomi pääsi juhlimaan turnausvoittoa.

– Tämä oli hyvä tasapeli ja jotenkin mestari pitää tietenkin sitten ratkaista. Totta kai turnausvoitto oli mahtava asia, viimeksi Suomi on voittanut vastaavan turnauksen 15 vuotta sitten ja edellisestä finaalipaikastakin aikaa on 14 vuotta, joten aika harvinaista herkkua tämä on, päävalmentaja Ilkka Mäkelä hehkutti.