FC Lahti kaatoi perjantai-iltana KuPS:n kotikentällään. Ottelun jälkeisen lehdistötilaisuuden pääpuheenaiheeksi nousi kuitenkin erotuomaritoiminta.

FC Lahden konkarihyökkääjä Rafael lensi ottelussa ulos suoralla punaisella kortilla. Rafael huitaisi pallontavoittelutilanteessa kädellään KuPS:n Antti Hynystä, jonka silmäkulma aukesi. Erotuomari Dennis Antamo antoi tilanteesta suoran punaisen kortin.

– Ilman mitään raivoa tai vittuilua, niin haluan keskustella tästä aiheesta. Meillä on nyt kahdessa pelissä lentänyt kaveri pihalle, kun toinen on yrittänyt työntää repivää pakkia pois ja toinen yrittänyt voittaa peliasentoa, FC Lahden päävalmentaja Juha Malinen puhisi.

– Näitä on tuhansia Euroopassa – suoraan sanoen kovemmissa sarjoissa. Kyllä tuomari voi huomauttaa, mutta tuollainen kukkoilu korteilla… Tässä se on, minkä takia kun Färsaaret, Luxemburg tai Viro tulee kovempaa päälle, niin olemmekin lirissä kun jumalauta ne pääsevätkin lähelle.

– Toivon suomalaisen jalkapallon puolesta, että tässä päästäisiin yhteisymmärrykseen kaikkien osapuolien kanssa, ketkä yrittävät kehittää tätä peliä. Pienenä maana meidän pitää pystyä kovempaan peliin ja kaikkien tulee olla samassa veneessä, Malinen jatkoi.

KuPS:n päävalmentaja ja entinen maajoukkuetoppari Esa Pekonen oli samoilla linjoilla Malisen kanssa fyysisen pelin suhteen.

– Totta kai saa pelata kovempaa. En nähnyt, mitä punaisessa kortissa tapahtui. Silmäkulma oli auki, mutta se voi johtua mistä tahansa. Tiedän topparina pelanneena, että usein hyökkääjillä oli jokin paikka auki, enkä minä ikinä mitään virheitä tehnyt, ”Peksa” heitti sarkastisesti.

– Mutta ehdottomasti kuten Juha sanoi. Viime vuonna eurocupeissa taklaamismentaliteetti oli ihan erilainen. Siellä on myös tuomarit, jotka antavat pelata, Pekonen jatkoi.

Veikkausliigan maalipörssin kärkimies Rafael on sivussa nyt kolme ottelua. Hän sai neljännen varoituksensa, jonka lisäksi siis suoran punaisen.

– Ei se meitä haittaa perkele, kyllä meillä pelaajia riittää. ”Rafua” se kuitenkin haittaa ja suomalaista jalkapalloa, Malinen kertoi.

Katso ottelun jälkeinen lehdistötilaisuus täältä.